POLÈMIQUES DECLARACIONS

Un rector de Madrid culpa Colau de part dels atemptats

Santiago Martín, popular als anys 80 pel programa 'Testimonio', proposa denunciar l'acaldessa per "cooperació"

Ataca les alcaldesses de Barcelona i Madrid per no instal·lar pilones als carrers per "no coartar la llibertat dels assassins"

cmontanyes39762058 santiago martin170821205527

cmontanyes39762058 santiago martin170821205527

1
Es llegeix en minuts

El capellà de la parròquia de Cuatro Caminos de Nuestra Señora de los Ángeles, Santiago Martín, ha criticat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per no instal·lar bolards i torretes als carrers de vianants per "no coartar la llibertat dels assassins". Marín es va fer famós a la dècada dels 80 pel programa de televisió 'Testimonio'.

Martín ha utilitzat l'homilia de diumenge per, durant quatre minuts, criticar durament que Colau no instal·lés els "elements dissuasoris" que el Govern espanyol va recomanar després dels atemptats de NiçaNiça, "atemptat calcat al de Barcelona", segons recull 'El Independiente' en un vídeo publicat aquest dilluns.

"Una part de culpa és de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. I els advocats de les víctimes ho recordaran. El Govern italià ja ha fet una protesta", ha mantingut el rector davant dels seus feligresos.

Denúncia "per cooperació"

"Si jo fos advocat de les víctimes, estaria plantejant una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona per cooperació. ¿Què hauria passat si el Govern municipal hagués sigut d'un partit de dretes? Avui tots els diaris i totes les multituds estarien demanant dimissió", ha emfatitzat el rector que va obtenir la popularitat quan va ser responsable de l'espai de TVE 'Testimonio'.

El rector Santiago Martín, al programa 'Testimonio', de TVE, en què es va fer popular als anys 80.

El rector ha explicat que aquest dissabte va anar "preocupat" a la Plaza Mayor i a la Puerta del Sol. "Estaven exactament igual. Es pot entrar amb un cotxe sense cap problema. Ahir la Plaza Mayor i la Puerta del Sol estaven abarrotades de gent. Si un assassí hagués volgut fer una matança ahir a Madrid la podria haver fet exactament igual", ha recalcat Martín.

A Madrid, igual

"L'alcaldessa de Madrid, del mateix partit de l'alcaldessa de Barcelona, extrema esquerra i comunistes radicals, pensen això: que no s'ha de coartar la llibertat d'expressió. Clar, la llibertat dels assassins és la que no s'ha de coartar", ha incidit.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el rector ha instat els seus feligresos a fer "alguna cosa més". "Les nostres oracions són importants però hem de fer més", ha comentat.

El mossèn ha assenyalat que no vol tenir a la seva "consciència" que si "demà hi ha un atemptat a la Plaza Mayor de Madrid" ell "no hagi fet res". "No pot ser que ens convoquin sols per resar per les víctimes, haurem de fer algun cosa també com a catòlics i com a ciutadans per evitar que n'hi hagi més", va recalcar.