Conflicte enquistat

El Govern i la Generalitat demanen una altra assemblea a la plantilla d'Eulen

Les dues administracions exhibeixen unitat davant el conflicte

Els Mossos intensificaran la seva presència a l'aeroport

zentauroepp39625535 el prat de llobregat 10 08 2017  barcelona   nova jornada de170810092015

zentauroepp39625535 el prat de llobregat 10 08 2017 barcelona nova jornada de170810092015

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

El Govern central i el de la Generalitat han exhibit aquest divendres una imatge d'unitat per intentar resoldre el conflicte de la vaga de l'aeroport del Prat. 

Un front comú amb una petició conjunta: les dues administracions han plantejat al comitè de vaga el que ja li ha reclamat hores enrere la consellera de Treball, Dolors Bassa: que convoqui una altra assemblea en les pròximes 48 hores i sotmeti a votació de la plantilla la proposta presentada per la mediació de la Generalitat. 

El ministre d'Infraestructures, Íñigo de la Serna, s'ha reunit amb Bassa, amb el conseller de Territori, Josep Rull, i el d'Interior, Joaquim Forn, per espai de 45 minuts.

El laude, de l'Estat

De la Serna, que ha mostrat diverses vegades el seu agraïment a la Generalitat per la seva mediació, ha donat per fet que si abans de dilluns no hi ha acord, s'imposarà un laude arbitral.

Segons ha precisat Rull, arribat el cas és competència de l'Estat imposar el laude. De la Serna ha afirmat que això no suposarà cap problema.

El ministre ha explicat que el Govern català ha ofert la col·laboració dels Mossos, si bé ha precisat que la vigilància en la zona del control correspon a la Guàrdia Civil. Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

Rull ha assegurat que en la part "pública" de l'aeroport, en què tenen competències, els Mossos reforçaran la seva presència.

Les finestretes de facturació

De la Serna i Rull han subratllat que seria molt útil per minimitzar col·lapses que els usuaris que vulguin acudir amb antelació per no perdre els seus vols confirmin els horaris de les finestretes de facturació, per evitar temps perdut a l'aeroport.