Conflicte enquistat

Les cues tornen al Prat tot i que no hi ha vaga

Aquest dimarts reuneixen un altre cop l'empresa i els treballadors a Treball

aeroport-3-cugat

aeroport-3-cugat

1
Es llegeix en minuts

Vaga de zel dels vigilants dels controls del Prat o excessiva previsió dels viatgers arribant molt abans a l'aeroport. O una mica de tot. Sigui com sigui, aquest dimarts no hi ha aturades convocades i les cues s'han tornat a produir a la matinada cap a les 5.30 hores. Els usuaris ho han fet saber a través de les xarxes socials. A primera hora del matí s'han anat diluint.

D'aquesta manera, s'ha repetit el guió de les últimes dues setmanes des que va començar el conflicte entre la direcció d'Eulen, l'empresa encarregada d'aquests controls, i els seus treballadors, que reclamen millors condicions laborals i salarials.

AENA va alertar fa dies que, més enllà del conflicte laboral, les aglomeracions de primera hora al Prat també són fruit de l'excés de previsió de molts passatgers, que matinen per anar a la terminal encara que el seu vol surti moltes hores després.

Un possible fonament per a aquesta teoria són les cues que també s'han format avui als taulells on els passatgers facturen les maletes, i on molts esperen un llarg temps abans que obri el seu torn per poder deixar la maleta ràpidament i passar el control amb la màxima antelació.

Nova reunió

A partir de les nou del matí es tornen a reunir Eulen i el comitè de vaga amb la mediació de la Generalitat i amb AENA per buscar una solució al conflicte que ha provocat episodis de llargues cues des de fa dues setmanes a l'aeroport barceloní.

Ahir també hi va haver una reunió maratoniana al departament de Treball de la Generalitat que es va acabar sense acord però va servir per acostar posicions entre les parts.

Notícies relacionades

L'objectiu de la mediació és aconseguir un acord que eviti noves jornades d'aturades parcials a partir de divendres i, sobretot, frenar la vaga indefinida convocada a partir de dilluns que ve.

De moment, l'empresa manté la seva oferta d'incrementar els salaris més baixos en 155 euros, una quantitat encara lluny dels 350 euros que reclamen els treballadors.