INFRAESTRUCTURES

"Si hi ha cua està tot guanyat"

Una gravació mostra com la representant dels treballadors d'Eulen apel·la a augmentar les aglomeracions

Comitè d’empresa: ’L’únic que importa són les cues’. / DANNY CAMINAL / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts

Els treballadors d'Eulen que secunden la vaga de seguretat que comença aquest divendres a l'aeroport del Prat han de fer les maniobres que puguin per acumular grans retencions als accessos previs a l'embarcament de vols. Aquesta és una de les principals consignes que els traslladava als seus companys Genoveva Serra, presidenta del comitè de vaga, com revela el contingut d'una gravació en el si d'una reunió de treballadors. Es tracta, en paraules de Serra, "de captar l'atenció d'AENA, dels mitjans i dels passatgers" i això únicament s'aconsegueix dificultant l'espera normal dels usuaris.

Notícies relacionades

"Tots els mitjans pregunten quanta cua hi ha a l'aeroport, és l'únic que els importa. Si no hi ha cua, està tot perdut; si n'hi ha, està tot guanyat. No cal afegir-hi res més, és així de simple. Nois, tenim la paella pel mànec", explicava la portaveu en una assemblea. 

"Només ho aconseguirem fent cues, perquè igual que a AENA només li importen les cues, als passatgers i a la premsa només els preocupen les cues. Us juro que no ens pregunten per res més, només quanta cua hi ha... Així que millor [que hi hagi aglomeracions], encara que molts pensin que no...", afegeix Serra. La representant dels treballadors apel·la a dir que s'està actuant ajustant-se "a la normativa".