Intercanvi d'acusacions

FCC nega haver comès frau en la neteja i recollida de residus

L'empresa anuncia possibles mesures legals contra l'ajuntament

El ple ratifica la sanció de 7 milions d'euros contra la concessionària

fcosculluela17559693 fcc170718114436

fcosculluela17559693 fcc170718114436

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

Tres dies després que el tinent d'alcalde Jaume Asens anunciés que l'ajuntament exigeix set milions d'euros a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per incomplir el servei de neteja i de recollida de residus, l’empresa va reaccionar. FCC va emetre ahir un comunicat en què afirma que compta amb informes independents realitzats per «pèrits de reconegut prestigi internacional» que sostenen que «no hi ha hagut incompliment de contracte». És més, segons l’empresa, aquesta «ha prestat 11.846 jornades més» de les que havia de prestar per contracte.

    

El comunicat va subratllar que el consistori «no ha patit dany econòmic ni mediambiental» per la seva activitat, i va acusar l’ajuntament, i en concret Asens, al qual cita com «el responsable municipal», de realitzar «de manera pública gravíssimes imputacions contràries a les conclusions dels mateixos informes municipals». FCC va acabar advertint que  «adoptarà totes les mesures legals que siguin procedents en defensa dels seus drets».

    

El comunicat va arribar hores després que el ple municipal ratifiqués la sanció anunciada per Asens, que al presentar-la dimarts passat no va escatimar qualificacions al presumpte frau comès per FCC: va parlar d’«una trama organitzada que ha saquejat de forma continuada». Segons el consistori, l’empresa va manipular els residus per guanyar més diners i va facturar entre vuit i nou operaris més dels que realment feien la feina.

    

Per això, el consistori va reclamar a l’empresa 5.051.610 euros per dues sancions, i 2.120.775 euros per rescabalament pels serveis no prestats i per danys i perjudicis. Asens ja va admetre dimarts que era «probable» que aquest assumpte acabés als tribunals, una possibilitat que agafa més força a la vista del comunicat de FCC.

Notícies relacionades

  

 L’empresa va ser informada de la sanció i va presentar diverses al·legacions, que al final es van desestimar. Després de la ratificació del ple, FCC pot recórrer contra la reclamació econòmica del consistori.