RECTOR HOMÒFOB

La Generalitat denuncia davant la Fiscalia d'Odi el capellà homòfob de l'Hospitalet

El rector va afirmar en una missa que "l'homosexualitat és un pecat gravíssim"

custodio

custodio / CARLOS MONTAÃ'ES

2
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha obert un expedient sancionador a Custodio Ballester, el rector de l'església Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, per afirmar en una missa, el 24 de juny, que l'homosexualitat és "un pecat gravíssim", i ha remès les seves afirmacions a la Fiscalia de Delictes d'Odi per si són delicte.

Tal com va informar aquest diari dimarts passat, el rector va afegir a l'homilia que “el món està podrit i pervertit" i que si els capellans no diuen la veritat, la societat acabarà pensant que "això de ser gai està bé, que és guai". "Segueix sent pecat ser homosexual, per més que ho promoguin els poders públics", va sostenir el capellà, que va carregar contra les lleis antihomofòbia perquè "porten cap a una dictadura en què no es pot discrepar", va afirmar en el seu discurs.

El blanc del sermó va ser la celebració del Dia de l'Orgull Gai, una festivitat sobre la qual va afirmar: "Els homosexuals mostraran a Madrid les seves vergonyes públicament i el cap de setmana vindran a fer-ho també a Barcelona".

SANCIONABLE

L'obertura d'aquest expedient servirà per avaluar les declaracions del sacerdot i, després de l'informe jurídic corresponent, decidir si són sancionables per la via administrativa, tal com dicta la llei contra l'homofòbia o bé van més enllà i són considerades un delicte d'odi.

Les mateixes fonts han assegurat que la Direcció General d'Igualtat, l'organisme encarregat d'aplicar la llei contra l'homofòbia, i el fiscal de delictes d'odi i discriminació estan actuant coordinadament en aquest assumpte.

L'Observatori contra l'Homofòbia i l'Ajuntament de l'Hospitalet van expressar el seu rebuig a la missa del controvertit rector, que algun assistent va penjar a Youtube amb un text de denúncia.

Ballester ja va ser objecte de nombroses crítiques i queixes a l'Arquebisbat de Barcelona al mes de novembre per dedicar una missa a la División Azul, tal com va publicar aquest diari. En més d'una ocasió, el consistori, veïns i entitats municipals han demanat la destitució d'aquest capellà pels seus discursos.

LA VISIÓ DE L'ESGLÉSIA

A més, fonts eclesiàstiques han reconegut que el rector "desobeeix reiteradament" l'arquebisbat quan se li demana que moderi les seves opinions.

Notícies relacionades

Aquesta desobediència i el malestar que les seves opinions causen a l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, pròxim a les tesis del papa Francesc, possibiliten que Ballester sigui apartat de la parròquia que ocupa actualment en la pròxima remodelació que prepara Omella.

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, espera que l'expedient "acabi en sanció perquè, si no, crearà un malestar molt gran en el col·lectiu". "Malgrat que la Generalitat ha obert molts expedients, cap acaba en sanció", afegeix Rodríguez.