La CUP proposa Eulàlia Reguant per rellevar Garganté com a regidor de Barcelona

Aquest dijous es vota la proposta

 

  / ACN / OT SERRA

2
Es llegeix en minuts

El secretariat nacional i municipal de la CUP ha proposat la diputada Eulàlia Reguant com a candidata per substituir el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté.

Dijous que ve, dia 15, l'assemblea de la taula política de CUP-Capgirem Barcelona votarà aquesta proposta, que també haurà de ser aprovada per la militància de la CUP i pel Grup d'Acció Parlamentària.

Segons ha informat CUP-Capgirem en un comunicat, la proposta és que Eulàlia Reguant s'incorpori al grup municipal de Barcelona "de manera molt gradual, i no deixi les seves tasques de diputada fins al 2 d'octubre", un dia després de l'anunciat referèndum independentista.

Eulàlia Reguant és veïna del barri de Sant Antoni de Barcelona i ocupava la quarta plaça de la llista municipal, darrere de Josep Garganté.

En la proposta gradual de traspàs de Reguant del Parlament a l'Ajuntament de Barcelona, les executives nacional i municipal han sospesat "tant l'aposta pel municipalisme que fa l'organització com la importància del moment polític en relació amb el procés d'autodeterminació de Catalunya", segons la CUP-Capgirem.

Les mateixes fonts han indicat que les executives també prefereixen respectar "el màxim possible" l'ordre de la llista, ja que va ser pensada en clau de gènere i de representació per barris.

Si s'aprova la proposta, Reguant continuarà exclusivament amb les seves tasques de diputada tot el mes de juny, i des de mitjans de juliol fins al setembre assistiria a la comissió d'Economia i Hisenda i al Ple del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, compaginant-lo amb les seves tasques de diputada.

CODI INTERN

Segons la CUP, que té prohibit en el seu codi intern tenir més d'un càrrec, la compaginació del càrrec de diputada i regidor seria efectiu durant menys de dos mesos, ja que a l'agost se suspenen les activitats al Parlament i a l'Ajuntament de Barcelona.

La proposta ha de ser votada per la militància perquè el codi ètic de la CUP no permet l'acumulació de càrrecs.

Segons la CUP, la marxa de Garganté s'emmarca en un procés de relleus de càrrecs polítics del grup municipal CUP Capgirem "per encarar els dos pròxims anys de mandat a l'ajuntament".

Aquests relleus també afectaran el si del secretariat municipal i algunes conselleries de districtes.

Notícies relacionades

Josep Gargané, que va assistir al seu últim ple municipal el 26 de maig, havia posat com a condició per acceptar el càrrec poder deixar-lo al cap de dos anys.

La substitució de la diputada al Parlament de Catalunya es decidirà aquests pròxims mesos.