Barcelona restringirà el trànsit per contaminació des de l'1 de desembre

Quan es decreti un d'aquests episodis, no podran circular els turismes sense etiqueta de la DGT

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Les restriccions en l'accés de vehicles a Barcelona durant episodis de contaminació començaran a partir del pròxim 1 de desembre, encara que s'exclourà la Zona Franca i la de Vallvidrera-Les Planes, ha anunciat avui l'ajuntament.

A partir d'aquesta data, quan es decreti un d'aquests episodis, no podran circular els turismes sense etiqueta de la Direcció General de Trànsit (DGT), ni les furgonetes pre Euro 1 entre les 07.00 i les 20.00 hores, excepte els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, serveis d'emergència i serveis essencials.

El consistori ha fet aquest anunci amb motiu de la celebració de la Mesa Contra la Contaminació de l'Aire, que es va reunir ahir a la tarda per fer balanç del Programa de Mesures contra la Contaminació Atmosfèrica que es va presentar fa sis mesos.

Una vegada la Generalitat activi l'alerta d'episodi, Barcelona preveu iniciar les restriccions de mobilitat de vehicles en dies laborables en tot l'àmbit municipal, excepte a la Zona Franca i Vallvidrera-Les Planes.

ALGUNES EXCEPCIONS

Així mateix, la proposta de l'ajuntament contempla aplicar algunes excepcions, algunes d'elles de caràcter permanent (per a aquest any i els pròxims) i altres de règim específic (que només seran vàlides aquest any).

Les excepcions permanents inclouen els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d'emergències (policia, bombers i ambulàncies) i serveis essencials (mèdics, funeraris).

De forma específica, aquest any l'excepció també inclou les motos, els camions i les furgonetes Euro 1, Euro 2 i Euro 3.

Notícies relacionades

Per tant, no podran circular les furgonetes i els turismes anteriors a la categoria Euro 1, és a dir, les furgonetes matriculades abans de l'1 d'octubre de 1994 i els turismes matriculats abans de l'1 de gener de 1997.

Per facilitar l'aplicació de la mesura, l'Ajuntament de Barcelona posarà a disposició dels ciutadans, a partir del mes que ve, un sistema automàtic d'avisos per alertar de l'activació i desactivació dels episodis, que es podrà descarregar a través de la web del consistori.