Garganté deixarà de ser regidor de la CUP a Barcelona a finals de maig

Consellers de districte del mateix partit també deixaran el seu càrrec

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona Josep Garganté deixarà el seu càrrec a finals de maig, després d’aquest pas seguirà com a militant del partit i es mantindrà com a membre del consell d’administració de TMB.

    

Garganté, un dels tres regidors de la CUP a Barcelona i el més vehement dels 41 regidors del consistori, assistirà al seu últim ple el 26 de maig. Així ho va anunciar ahir el partit anticapitalista, que va recordar que el regidor havia anunciat a principi del mandat que només estaria dos anys en el càrrec. Durant aquest període ha mantingut el seu lloc de treball com a conductor d’autobús en horari parcial.

    

L’arribada de Garganté va portar escenes inèdites a l’ajuntament. En un ple va sembrar el saló consistorial de bitllets falsos de 500 euros. Va acabar denunciat, i després absolt, després de ser gravat mentre instava a un metge a tornar a fer una revisió a un manter ferit quan el perseguia la guàrdia urbana: va pressionar el facultatiu perquè indiqués en l’informe que el ferit no havia caigut, sinó que havia sigut empès per un agent.

    

Encara que la CUP ha donat suport a l’alcaldessa Ada Colau en temes rellevants, ja fos amb vots a favor o amb abstencions, també s’ha erigit en el flagell que denuncia que, en realitat, no hi ha hagut cap tipus de canvi. Garganté s’ha mostrat especialment hàbil per retreure a Barcelona en Comú, i a Colau en particular, que s’han acomodat en el poder: «No et van votar per a això, Ada», li va dir un dia.

    

En la seva tasca opositora, s’ha destacat en els temes que afecten la seva feina, el transport. No tan sols ha sigut flagell de Colau, ho ha sigut, i molt, de la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

    

Encara que ha generat més ensurt que odi entre els seus rivals, Garganté no s’ha deixat seduir gaire per la proximitat. Ell mateix explica que, tot just arribar a l’ajuntament, va evitar saludar molts dels seus oponents: «No et donaré la mà», els va dir a alguns al prendre possessió.

    

Després de l’anunci de la seva pròxima sortida de l’escó, Garganté va assegurar que un dels motius que el van portar a convertir-se en regidor va ser «el cinisme, la hipocresia i la falsedat dels polítics professionals, nous o vells, que és tan gran que ho fa insuportable». I si va arribar negant-los la salutació, se’n va llançant-los una bufetada: «Abans d’entrar a l’ajuntament tenia molt mala opinió dels polítics professionals. Un cop he entrat, m’he adonat que m’he quedat molt curt».

Notícies relacionades

    

El regidor, que va considerar que la CUP «ha obert una bretxa en el discurs uniforme del Govern i l’oposició», va explicar que havia informat Transports Metropolitans de Barcelona que, des de l’1 de juny, estarà disponible per tornar a treballar amb el 100% de l’horari. I va mostrar la seva confiança que l’empresa, de què ha sigut un agulló des de l’escó, no posarà traves a la petició: «Sabem que la direcció de TMB sol ser revengista, i no em té gaire afecte». Les assemblees de la CUP decidiran ara qui el substitueix al consistori.