Aprèn a enamorar-te de la persona correcta

¿Ensopegues sempre amb la parella equivocada? "És solucionable", diuen aquí. L'amor no és cec, asseguren. Aquesta Escola Neurocientífica de l'amor està deixant Cupido a l'atur

icoy38355746 escuela amor170510171359

icoy38355746 escuela amor170510171359
icoy38367123 escuela amor170510171443

/

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Si els sentís una princesa Disney, aniria corrent a fer-se l’harakiri amb la vareta màgica de la seva fada. «L’amor romàntic es pot aprendre i desenvolupar com una habilitat», asseguren el Miquel i la Natalia sense caure fulminats en l’acte per una descàrrega de fletxes de Cupido. L’amor no és cec, diuen. «No, realment no», fan amb el cap mentre reneguen del currículum complet de Meg Ryan. ¿Que t’acostumes enamorar de la persona equivocada? «Això és solucionable», prometen. Ells ensenyen a estimar en una escola.

Miquel Iglesias i Natalia Urdingio tenen parelles 100% compatibles. «Clar», diuen amb to d’obvietat. Són els directors de l’Escola Neurocientífica de l’amor. És a dir, que parlen de trobar «l’amor verdader» com si estiguessin a 'La princesa promesa', però sense recórrer als bàsics dels contes de fades: ni príncep blau ni bruixes, ni colomins, ni tampoc Carlos Sobera. «No és qüestió d’atzar, que vingui Cupido i et dispari una fletxa –insisteix Natalia–. Depèn de nosaltres». 

"Ajudem a identificar el teu tipus de personalitat i, a partir d'aquí, el tipus de personalitat compatible amb tu”, explica el Miquel

En aquesta escola de l’amor apliquen les neurociències. «Sinapsi coach», ho anomenen. (Sinapsi = connexió entre dues neurones). «Ens enamorem per arrels biològiques», delimiten l’equació amorosa. «Ajudem a identificar el teu tipus de personalitat –diu el Miquel– i a partir d’aquí, el tipus de personalitat compatible amb tu». Ensenyen on buscar i com.

"ENSENYEM L'HABILITAT D'ESTIMAR"

Fa un any que aplicant  trainings, així en diuen. «És que ensenyem una habilitat: l’habilitat d’estimar», diu el Miquel. Que tremoli 'Sálvame deluxe': tenen famosos a classe aprenent a estalviar-se desenganys. Els seus alumnes són «professionals liberals», diu el coach. «La majoria tenen èxit a la vida. Et sorprendria el nivell. En aquest camp també volen fer-ho bé».

Al març van obrir l’escola a Barcelona, Madrid i València. Aquest any fins i tot publicaran un llibre. Preparen nous seminaris per al juny: dos dies, 197 euros. «Gastem moltíssims diners en màsters i mòbils –apunta la Natalia–, però una cosa tan important com l’amor l’hem deixat en mans del destí». 

Els alumnes són "professionals liberals", descriuen. “La majoria tenen molt d'èxit a la vida". Hi ha més d'un famós

No han passat ni 10 minuts des de l’«hola» que el Miquel i la Natalia ja et comencen a mirar amb gest de vident. «Potser tu vas per l’estrogen», pronostica el Miquel. No parla del futur, sinó de neurotransmissors i hormones. «Segons el nostre tipus de personalitat, que té a veure amb els nostres neurotransmissors i hormones –raona–, ens atrauran unes  persones o altres». De fet, el primer que fan els seus alumnes és un «test sinàptic» per descobrir a quin perfil pertanyen. N’hi ha 12. «Resulten de les variacions dels quatre sistemes neuronals associats amb trets de la personalitat», explica el Miquel. Així que la versió neurocientífica del «¿Estudies o treballes?» seria: «¿Tu ets més de serotonina, dopamina, testosterona o estrogen?».

«Estrogen –intueixen sense test–. Empatia, intuïció, connexió emocional amb les persones», et retraten. «Tu necessites testosterona», indiquen amb convicció de metge. Es refereixen a l’amor de la teva vida. ¿Necessito una mascle alfa? «Sí, ho sento», riuen. «No, no significa que sigui masclista», es posen seriosos. «És pragmàtic, li agrada compartir idees…», descriuen d’una tirada la teva mitja taronja. Fins i tot et diuen com reconèixer-la. «Potser unes sabates italianes. I es posarà en una cantonada per controlar-ho tot», apunta ella. «Però el dubte t’acompanyarà fins al final», conclou ell. «És part de la teva personalitat». Busques de reüll on tenen la bola de vidre.

SER UN MATEIX

Notícies relacionades

«Has de ser tu mateix», afegeixen. «La nostra societat superconsumista ven que tots tinguem uns alts nivells de dopamina. Que tinguem energia 24 hores al dia per consumir experiències i comprar. I això només es correspon amb un 25% dels perfils».

En cada societat, diuen, «hi ha un 25% de cada substància»: serotonina (lleials, detallistes, respecten les regles), dopamina (creatius, impulsius, busquen noves experiències), testosterona (pragmàtics, decisius, competitius), estrogen (empàtics, intuïtius, imaginatius). Fins i tot en un grup de 200 persones a les quals van fer el test va sortir el 25% de cada perfil. Els de més dopamina –expliquen– necessiten una parella amb dopamina. Els de més serotonina han de buscar serotonina. I els d’estrogen i testosterona es complementen. Conclusió: «Hi ha una taronja sencera esperant-nos». 

Temes:

Barcelonejant