FINAL DEL DISPOSITIU DE RESCAT

Recuperats els cossos dels dos mariners del pesquer enfonsat a Barcelona

Les càmeres d'un robot submergible guiat per control remot han localitzat els dos cadàvers a prop de la barca

Els pescadors, de 33 i 37 anys, estaven desapareguts des de dilluns, quan va naufragar el seu pesquer

Arriba en una embarcació de la Guàrdia Civil el primer cadàver rescatat pel ’Campoamor’.  / GUÀRDIA CIVIL

Arriba en una embarcació de la Guàrdia Civil el primer cadàver rescatat pel ’Campoamor’. 
 

/

1
Es llegeix en minuts

Trobats els cossos dels dos mariners que van desaparèixer en l'enfonsament d''El Fairell', el pesquer de la Barceloneta que va col·lisionar contra un mercant rus dilluns passat. Per localitzar-los ha sigut necessari activar un complex dispositiu que va començar a treballar dimecres a les 20.10 hores. Un dia després, dijous, es va trobar el primer cos, el del pescador marroquí de 33 anys. Aquest divendres de matinada, s'ha recuperat el segon cadàver, el d'un senegalès de 37 anys.

Els dos cossos estaven al costat del vaixell, enfonsat a una profunditat de 157 metres i a una distància de 3 milles nàutiques del port de Barcelona. Però no estaven dins de la barca, tal com sospitaven els equips d'emergència, sinó a pocs metres d'aquesta, sobre el fons marí. 

Notícies relacionades

El dispositiu dissenyat per Salvament Marítim ha consistit a desplaçar un vaixell de 80 metres d'eslora -el Clara Campoamor- fins al punt exacte del mar on es va enfonsar 'El Fairell'. Des d'aquesta ubicació, s'ha baixat el ROV Comanxe, un robot submergible dotat amb càmeres i dirigit per control remot des del vaixell. Aquest aparell ha rastrejat el vaixell i els seus voltants fins que han aparegut els dos cossos.

Com que no estaven dins del vaixell, s'ha optat per fer baixar una cistella fins al fons i ha sigut el mateix ROV Comanxe -dotat amb pinces- el que ha carregat els dos cadàvers en el receptacle. Els cossos han arribat a terra a bord d'una embarcació del GEAS (Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil. Allà s'ha procedit a l'aixecament dels cadàvers per l'Equip de la Policia Judicial d'aquest cos i per la comissió judicial.