VUIT ANYS SENSE PEPE

Rubianes busca ara carrer a la Barceloneta

Finalment Barcelona no dedicarà al còmic la placeta ja aprovada al Paral·lel i busca una ubicació alternativa al seu barri

La proposta arriba de les seves 'viudes': "En una connexió astral ens va dir que ell volia estar a prop de la platja, on passen més noies"

 

  / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El compromís no era ferm, però tot semblava indicar que aquest 1 de març -és a dir, dimecres passat- havia de ser el dia. ¡El dia! "En el vuitè aniversari [aquest 1 de març] esperem poder celebrar amb les seves 'viudes' que les seves crides des del més enllà han tingut efecte", assegurava el desembre passat el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello. L'assignació del nom a l'espai, una de les 'placetes' guanyades amb la reforma del Paral·lel, estava, està, firmada, i només faltava, falta, col·locar la placa amb el seu nom: Pepe Rubianes.

Però va arribar l'1 de març del 2017 i Rubianes seguia, segueix, sense placa. ¿Què ha passat amb la plaça de Pepe al Paral·lel

Ho explica una de les seves 'viudes': "En una connexió astral, Pepe ens va dir que preferia un lloc a la Barceloneta. Que li agrada la brisa marina i estar a prop de la platja, i que per allà hi passen més noies, què carai". I els desitjos de Pepe són ordres per a les seves 'viudes', així que van traslladar la petició a l'alcaldessa Ada Colau. Li van explicar -després d'aprovar-se de manera definitiva al desembre l'assignació del nom a la placeta del Paral·lel davant el centre cívic Cotxeres Borrell- que estaven molt agraïts amb el gest, però que aquesta placeta els semblava "molt trista" per a Pepe. I que Rubianes els havia dit que preferia un espai a la seva Barceloneta. Per allò de les noies que van a la platja (ja que li traslladaven el missatge del més enllà, l'hi traslladaven sense censura).

UN ESPAI "MÉS DIGNIFICAT"

El govern local, molt de Pepe, en va prendre nota. Si ho havia demanat Pepe en una connexió astral no s'hi podien negar. Tocava intentar-ho, almenys. Una veu municipal apunta que estan "avaluant" i "buscant un espai alternatiu" a l'assignat al Paral·lel -heretat del govern de Xavier Trias-, en el marc de la Ponència del Nomenclàtor (el marc en què s'estudien aquests assumptes tan delicats). "Un espai més dignificat i territorialment més vinculat a la vida de l'artista", explica aquesta mateixa veu municipal, sense voler o poder donar més detalls.

Notícies relacionades

Un dels espais que compleixen aquests requisits seria el carrer de l'Almirall Cervera, artèria de la Barceloneta tan vinculada a la vida de l'artista com que era on vivia. Però rebatejar una carrer ja existent, com seria aquest cas, i un carrer molt habitat, com també és el cas, és molt més complex que batejar-lo de zero, òbviament (com era el cas de la no-plaça del Paral·lel). Per començar, la proposta hauria de rebre el suport polític. I suposa -suposaria, si fos així- canviar l'adreça de desenes de veïns, argument que històricament s'ha donat a les peticions populars per negar aquestes operacions. Però ningú ha dit que fos fàcil -ni encara menys, ràpid-, i hi estan treballant.  

UN CARRER PER A EMÍLIA

A la Barceloneta, on no hi ha un afecte especial per l'almirall Cervera, veuen amb bons ulls la proposta. Des de l'associació de veïns L'Òstia, això sí, aprofiten que s'obre la veda del canvi de noms per recordar que fa anys que esperen un carrer per a Emília Llorca, una de les dones més estimades -i enyorades- del barri. Una de les que més van lluitar contra el pla dels ascensors, que finalment van aconseguir parar (malgrat que el barri va seguir la seva transformació, la seva deriva, sense l'ajuda del pla).