EFEMÈRIDE

Vuit anys sense Pepe

Les 'viudes' de Rubianes commemoren un any més l'aniversari de la mort del còmic amb una original esquela als diaris

Barcelona va aprovar al desembre dedicar-li una placeta al Paral·lel, davant les Cotxerres Borrell, encara sense placa oficial

dcaminal5115124 pepe rubianes al teatre municipal d olot 08 09 06  foto  cli161202180541

dcaminal5115124 pepe rubianes al teatre municipal d olot 08 09 06 foto cli161202180541 / CLICK ART FOTO

1
Es llegeix en minuts

Un any més, i ja en són vuit, aquest 1 de març les 'viudes' de Pepe Rubianes han tornat a recordar-lo amb una esquela als diaris. Mentre que l'any passat van aprofitar l'efemèride per recordar-li a l'alcaldessa Colau la seva assignatura pendentl'alcaldessa Colau  amb el còmic -la placeta del Paral·lel, aprovada al desembre-, aquest any han optat per un record més nostàlgic. "Pepe, no saps el que t'estàs perdent. Les notícies nostres de cada dia, causa permanent de rubor, serien per a tu (i per a Flavià, que es va entossudir a anar-se'n amb tu), pur vidriol en forma de broma amb què escopir als creadors de tant disbarat", assenyala l'esquela. "I, el pitjor és que no hàgiu deixat escola. Les teves viudes", acaba.

Notícies relacionades

Després de llargs mesos al calaix, a l'espera de trobar el nom per a la resta de placetes guanyades amb la reforma del Paral·lel impulsada pel govern de Trias, finalment el desembre de l'any passat -i després de la insistència de les seves 'viudes'- Colau va firmar el decret que batejava la placeta davant el centre cívic Cotxeres Borrell, a Marquès de Campo Sagrado amb Viladomat. Les seves viudes ho van celebrar, impacients, col·locant una placa casolana al lloc, a l'espera de la definitiva, que està a punt d'arribar.

MEMÒRIA POPULAR

"Amb Pepe Rubianes volem recuperar la memòria dels barcelonins arribats de tot arreu, que han definit la identitat plural de Barcelona. Volem honrar també la creativitat i l'humor crític amb el poder i amb els poderosos, que ens vacuna contra l'arrogància i ens acosta als altres", va assegurar el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello després de l'aprovació definitiva del bateig de la plaça.

Temes:

Pepe Rubianes