"Aquí es roba una cadena d'or, una cartera..., però un camió de butà..."

El Poble-sec viu el cas entre la perplexitat i el respecte

"Semblava que no sabia conduir", explica una veïna del barri

3059fd50-ed1a-49c7-880a-87a3df776a2d

3059fd50-ed1a-49c7-880a-87a3df776a2d
camion

/

3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El robatori del camió ha sigut el tema de conversa d'aquest dimarts al matí al bar Tío Paco del Poble-sec. El local ara el regenta un matrimoni xinès i no té nom, però se'l coneix així de tota la vida. El cas és que aquí, a la cantonada de Piquer amb Lafont, al cor del barri, és on s'ha produït el robatori del vehicle de distribució de butà. Els veïns ho comenten entre la sorpresa i el respecte

Javier ha sigut un dels primers a parlar amb el conductor del camió, d'origen pakistanès, com la immensa majoria de repartidors de gas a Barcelona. "Li he preguntat què li havia passat i m'ha contestat que li havien robat el camió". Uns mossos han arribat de seguida i li han comentat que la cosa "no era cap tonteria". Ha entrat al bar. I des d'aquí, a seguir les notícies des de la tele i la ràdio.

Al bar expliquen que el camió es para cada dia a la mateixa cantonada entre les 9.30 i les 10 hores. Que els nois de taronja s'organitzen i comencen a repartir després de picar els clàssics cops metàl·lics perquè els veïns sàpiguen que han arribat. "Alguna vegada usen el lavabo del Tío Paco i gairebé mai perden el temps ni esmorzen. Normalment van per feina, són molt treballadors", sosté un home de mitjana edat, veí de Lafont. 

"UNA MICA ESPANTAT" 

En una de les cantonades, un company del conductor, també 'butaner', espera que algú vingui a recollir les bombones que s'havien descarregat per repartir i que s'han quedat al carrer. Diu que el seu amic està bé. "Una mica espantat". Al preguntar-li com ha pogut passar, s'arronsa d'espatlles. Però el cas és que les claus estaven posades. El propietari d'un estanc pròxim critica que aquest col·lectiu sigui "tan descuidat". "Van a pujar les bombones a les cases i deixen el camió amb la finestra abaixada i les claus al contacte. Sempre fan el mateix". 

Una veïna del carrer de Piquer que ho ha seguit des de la finestra explica que l'assaltant "semblava que no sabia conduir". "Primer ha tirat cap al carrer de Vila i Vilà, però s'ha parat de cop, com si volgués anar marxa enrere. Després ha seguit endavant molt de pressa i ha girat. El conductor pakistanès, que deu tenir una mica més de cinquanta anys, anava darrere corrent, però no l'ha agafat". Més avall, el camió ha xocat amb un taxi, que l'ha seguit tocant el clàxon sense saber que al volant hi anava un home amb antecedents psiquiàtrics

Juan, un altre client del Tío Paco, fa broma sobre l'historial de robatoris al Poble-sec. A ell, uns nois joves li van robar una cadena d'or amb l'anell de casament de la seva mare. "Em vaig emportar un disgust increïble, i el que més ràbia em fa és que els veia venir". Es va posar les claus a dins de la mà per pegar-los, "però eren quatre i entre estirades i coses se la van emportar". "Aquí es roben carteres i cadenes d'or, però un camió de butà..., això és nou". 

NORMALITAT I TURISTES

Notícies relacionades

En el recorregut, pocs s'han adonat del que estava passant. Els xiringuitos al costat de Colom no han notat res. Només les sirenes i la policia per tot arreu. Però del camió que ha passat per darrere seu a tota velocitat, ni idea. Sí que se n'ha adonat un dels homes que venen bitllets de Las Golondrinas. "Anava a tota llet i darrere hi anaven quatre motos de policia. Hi arriba a passar un turista despistat i l'atropella, segur". Els nois que piloten els 'trixies' tampoc han vist res perquè estaven portant turistes amunt i avall.

Una hora després, l'únic pòsit de l'incident eren les patrulles de la Guàrdia Urbana amunt i avall. Forasters fotografiant l'edifici de la Duana, alguns manters al Moll de la Fusta. I trànsit a la Ronda Litoral. La bogeria de cada dia. 

Temes:

Robatoris