EDUCACIÓ

L'ampa de l'escola amenaçada de tancament deixa l'ocupació d'una oficina d'Ensenyament

Els pares exigeixen que es mantingui el centre i confien en la reunió que mantindran dilluns amb la 'conselleria'

jgblanco37315291 matar  16 02 2017 l ampa de la mar nova de premi  de mar als170216125112

jgblanco37315291 matar 16 02 2017 l ampa de la mar nova de premi de mar als170216125112

1
Es llegeix en minuts
M. B. / MATARÓ

L'ampa de l'escola Mar Nova de Premià de Mar, que la Conselleria d'Ensenyament vol tancar el proper curs, ha abandonat l'ocupació de l'oficina del departament a Mataró després de 30 hores de protesta, després que el secretari de polítiques educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, es comprometés a mantenir amb l'associació una reunió dilluns que ve per parlar del futur tancament del centre.

Fonts de la Conselleria d'Ensenyament han manifestat a Efe que la Generalitat es mostra "oberta al diàleg" per tractar el tancament previst d'aquesta escola, mentre que els manifestants han dipositat la seva confiança en la reunió de la propera setmana i per això han decidit "parar temporalment l'ocupació".

Tot i així, els manifestants mantenen que l'anunci del tancament de la Mar Nova "és un exemple de les males pràctiques" del departament. En aquest sentit, els pares i membres sindicals reiteren la necessitat que la Generalitat assumeixi el compromís de no tancar cap centre educatiu català, ni tan sols en poblacions en les que s'ha produït una caiguda demogràfica. L'ampa del col·legi assegura que l'Ajuntament de Premià també s'oposa al tancament.

SUPORT DE LA FEDERACIÓ D'AMPES

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha donat el seu ple suport a les famílies. En un comunicat, la Fapac denuncia que moltes de les escoles tancades fins ara eren de nova creació i amb projectes innovadors que implicaven tota la comunitat educativa, a l'entorn i al municipi.

Segons la Fapac, la política de tancaments no té en compte la planificació escolar, la baixada de ràtios, la demanda de les famílies ni els projectes innovadors de les escoles.

Notícies relacionades

Com a exemple de tancaments, cita els de l'Escola Vilamagore (Sant Pere de Vilamajor); Sant Baldiri (Lliçà d'Amunt) amb un edifici buit, el destí del qual sembla estar a mig decidir; Can Montllor (Terrassa); Xarau (Cerdanyola del Vallès); Gil Cristiano i Arbós (Selva del Camp).

Més notícies de Mataró