ACTUACIÓ PROVOCATIVA

Santa Colau

L'artista urbà Tvboy torna a retratar l'alcadessa al carrer del Bisbe però aquesta vegada com a patrona dels desnonats

cmontanyes36996524 colau170122181930

cmontanyes36996524 colau170122181930

1
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

Un retrat d'Ada Colau amb l'aurèola de santa sobre el cap, el cor de la Santíssima Trinitat al pit i el lema "la protectora dels desnonats us perdona" brodat sobre una túnica blava es va enganxar amb cola d'ebenista en un petit aparador abandonat al cèntric carrer del Bisbe, a dos metres de la plaça de Sant Jaume, on hi ha el despatx de l'alcaldessa. I a un pas del palau episcopal.

Notícies relacionades

L'italià Tvboy va fer aquesta pintura d'art urbà al seu estudi per penjar-la divendres a la nit al mateix petit i buit aparador on dilluns passat va exposar Colau com la superheroïna Wonder Woman (dona meravella). Aquell dia, l'obra a penes va durar unes hores, ja que la cara va ser arrencada a trossos i després el conjunt del llenç esquinçat amb una clau. "És una manera de provocar amb missatges irònics. Els que ho van fer es van portar de la mateixa manera que amb l'estàtua eqüestre de Franco que es va exposar al Born", compara Tvboy, per qui Colau és de dos extrems: "O l'adoren o l'odien. T'agradi o no la política, el seu perfil és trencador. És una líder innovadora i amb un gran carisma", defineix l'autor.

EL MESSIES I HARRY POTTER

Santa Colau no és l'únic retrat que Tvboy ha repartit per la ciutat. Al passeig de Gràcia, número 1, a la cantonada de plaça de Catalunya, també des de divendres a la nit es pot contemplar Carles Puigdemont, president de la Generalitat, amb la vareta màgica de Harry Potter sobre una pregunta "¿referèndum sí o no?"; el davanter del Barça Leo Messi com a Leo, el messies, resant "¡Déu, salva'm d'Hisenda!", i Steve Jobs amb la cara tapada per una poma reproduint la composició del quadro 'El fill de l'home', del pintor surrealista de nacionalitat belga René Magritte.