Garganté indigna el PSC al vincular Ernest Lluch amb el GAL

Collboni exigeix una "rectificació immediata" al regidor de la CUP i defensa el socialista assassinat per ETA

L'anticapitalista replica que no volia ofendre els familiars del desaparegut i veu "desafortunat" el seu missatge sobre ell

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

El regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté ha indignat el PSC al vincular la figura d’Ernest Lluch, assassinat per ETA, amb el Grup Antiterrorista d’Alliberament (GAL). Dilluns es complien 16 anys de l’assassinat del que va ser ministre de Sanitat. Va ser al pàrquing de l’edifici on vivia, a Barcelona, on li van disparar dues vegades al cap.  L’alcaldessa, Ada Colau, va fer un tuit dilluns per recordar l’aniversari de la mort: «Fa 16 anys que ETA va assassinar un home compromès i estimat, a Barcelona i a tot arreu. Ernest Lluch, sempre en la nostra memòria».

    

Garganté va respondre a Colau amb un altre tuit: «I del PSC-PSOE». I quan un altre usuari de la xarxa social li va preguntar a què es referia amb aquesta precisió, el regidor va contestar: «Doncs que era del PSOE (que no eren, per cert, unes germanetes de la caritat precisament)», text que acompanyava la foto en què Felipe González abraça José Barrionuevo i Rafael Vera, que ingressaven a la presó condemnats pel segrest de Segundo Marey, obra del GAL.

    

El cap de files del PSC a l’ajuntament, Jaume Collboni, va tuitejar ahir un missatge en què exigia a Garganté «una rectificació immediata. Les seves paraules són un insult als socialistes i a tots els defensors del diàleg i de la pau».

GARGANTÉ RECULA

 A la tarda, Garganté va fer dos tuits més en relació amb la polèmica que ell mateix va suscitar. El primer: «No pretenia ofendre amics i familiars d’Ernest Lluch, ni justificar el seu assassinat, sinó criticar la guerra bruta». I el segon: «El redactat del tuit [de la piulada en l’original] ha sigut desafortunat».

Notícies relacionades

  

 En l’any i mig que fa que és regidor, Garganté ha demostrat una considerable tendència al conflicte. El que va ser més comentat va tenir lloc quan va ser gravat en vídeo pressionant un metge d’urgències perquè canviés l’informe sobre un manter i apuntés com a causa de la lesió que la Guàrdia Urbana l’havia empès a les vies del metro i no que havia caigut, assumpte que està pendent de judici. Quan se l’hi va retreure, Garganté no es va acovardir: «No dimitiré, no em penedeixo de res i tornaria a fer-ho».