Una Núria Marín 'geganta' irrita l'oposició a l'Hospitalet

L'associació cultural de La Florida paga la figura amb les quotes dels seus socis i carrega contra ERC, ICV i Ciutadans

marin

marin

2
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +

Tres grups de l'oposició de l'Ajuntament de l’Hospitalet, ERC, Ciutadans i Iniciativa, li han donat el disgust de l'any a l'Associació Cultural Recreativa Capogrossos La Florida, que amb els diners dels seus socis i amb part dels seus estalvis va decidir aquest any ampliar la seva col·lecció de figures de festa major amb una ‘gegantona’, que va voler dedicar a l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín. L'oposició ha posat el crit al cel. Ha qualificat el cas de “culte a la personalitat” i, com si es tractés de l'estafa del segle a la ciutat, han assegurat que obriran una investigació per esbrinar com s'ha pagat la figura. “¿Però per què no truquen i pregunten?”, s'ha queixat Inmaculada Martos, una de les portaveus de l'associació. I, ja de pas, respon per què han decidit dedicar-li el paper protagonista de la ‘gegantona’ a l'alcaldessa. Perquè és la primera dona alcalde de la ciutat i, per si a l'oposició no li satisfà la resposta, perquè els hi ha vingut de gust i punt.

El cas té interessants arestes. Entre els grups polítics més ofesos hi ha Iniciativa per Catalunya. En les seves queixes, tanmateix, passen per alt que amb anterioritat l'associació ja li va dedicar una de les figures a Joan Saura, que encara que va néixer a Barcelona, als quatre anys d'edat va anar a viure al barri de La Florida. També té capgròs el que va ser el primer alcalde de la democràcia a l’Hospitalet, Ignacio Pujana, descavalcat del càrrec per un cas de tràfic d'influències, i l'exministre i també exalcalde, Celestino Corbacho. La majoria de les figures polítiques són efectivament de partits d'esquerres, però és que el pes de la dreta a la segona ciutat de Catalunya ha sigut fins ara testimonial.

ARTISTA DE VILAFRANCA

La ‘gegantona’ Marín té prevista la seva pròxima actuació diumenge que ve, en el barri de Sant Cosme, al Prat. Serà la segona ocasió en què surt al carrer. La primera va ser el cap de setmana passat i fou llavors quan l'oposició es va indignar. La peça ha sigut elaborada per una de les més reconegudes artistes d'aquest tipus de figures, Dolors Sans, que té el seu taller a Vilafranca del Penedès. “Només li vam donar fotos i ha fet un treball magnífic”, subratlla Martos. “L'alcaldessa ni tan sols ha posat, cosa que sí va fer al seu dia Saura”, afegeix.

Notícies relacionades

L'associació es finança amb les aportacions dels seus socis i amb els diners que cobren en algunes festes populars per actuar.

Reben -admet Martos- una petita ajuda municipal, com la majoria d'entitats culturals de la ciutat. "Són 400 euros a l'any", diu. Amb això no paguen gairebé ni l'assegurança, o sigui, que molt menys la figura.