MOSTRES DE DOL PER LA MATANÇA D'ORLANDO

Barcelona se solidaritza amb les víctimes d'Orlando

La plataforma d'entitats LGTB convoca una concentració a Sant Jaume a les vuit del vespre

Ajuntament i Generalitat han celebrat aquest migdia un minut de silenci per mostrar el seu rebuig a l'atemptat

jcortadellas34265060 silenci bertran160613120832

jcortadellas34265060 silenci bertran160613120832

1
Es llegeix en minuts

La façana de l'Ajuntament de Barcelona llueix un gran crespó negre sobre una bandera gai en senyal de dol i com a condemna a l'atemptat terrorista en un club d'Orlando en què han mort 50 persones. El consistori i la Generalitat han celebrat aquest dilluns un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume, presidit per l'alcaldessa, Ada Colau. També han baixat a la plaça a mostrar el seu rebuig a l'atemptat el líder dels socialistes al municipi, Jaume Collboni, i la majoria de regidors del municipi, així com diversos consellers de la Generalitat, entre ells Neus Munté i Santi Vila.

A més de l'acte institucional d'aquest migdia, a les 20 hores d'aquest dilluns, la Plataforma LGTBI de Catalunya ha convocat, també a la plaça de Sant Jaume, una concentració de rebuig als assassinats homòfobs d'Orlando.

#StopLGTBfobia

Notícies relacionades

La convocatòria per a aquest dilluns a les vuit a Sant Jaume circula des de diumenge a la nit a les xarxes amb l'etiqueta #StopLGTBfobia. S'han sumat a la crida altres col·lectius i persones que, sense mostrar cap sigla ni afiliació, conviden els ciutadans a manifestar-se contra l'homofòbia i la islamofòbia. 

La Diputació de Barcelona també ha mostrat aquest migdia el seu rebuig a la matança gihadista i homòfoba d'Orlando amb un minut de silenci davant la seva seu.