Varufakis assegura que va pagar "totes les despeses" del seu viatge a Barcelona

L'exministre grec aporta les factures i acusa C's i el PP de fer electoralisme contra Colau

34126337 60-varoufakis-colau

34126337 60-varoufakis-colau

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'exministre de Finances grec Iannis Varufakis ha assegurat aquest divendres que ell mateix va pagar "totes les despeses" del seu viatge a Barcelona i ha mostrat una factura en què consten dos bitllets d'avió i dues estades en dues habitacions d'un hotel a principis de juny.

En un article publicat al seu blog, Varufakis assegura que, amb l'inici de la campanya electoral a Espanya, "les forces de la regressió han elegit iniciar la seva campanya de difamació dirigint-se contra Ada Colau", l'alcaldessa de Barcelona.

"¿L'acusació? Que ella es va gastar diners de l'ajuntament per portar-me a Barcelona. Per descomptat, és una mentida que no afecta el company de dretes de Ciutadans, que en el seu moment es va comprometre a netejar la política i a difamar camarades com Ada Colau", ha afirmat l'extitular de Finances de Grècia.

Varufakis ha afirmat que sí que va estar a Barcelona i que va viatjar per sumar-se al primer aniversari de "l'espectacular victòria" que va portar Ada Colau a convertir-se en alcaldessa de la capital catalana. "Jo vaig pagar totes les despeses del viatge", ha subratllat, abans de mostrar en un enllaç una factura en què una agència de viatges fa constar dos bitllets i dues habitacions d'hotel.

INVITACIÓ DE TRIAS

Varufakis ha dit que va ser convidat el febrer del 2015, quan encara era ministre de Finances, a Barcelona per participar en un festival d'idees organitzat per l'anterior equip de Govern de l'Ajuntament, dirigit per Xavier Trias. "A tots els ponents se'ls oferia allotjament, viatge i uns petits honoraris. Encara que vaig acceptar aquesta invitació, no hi vaig poder anar fins mesos després. Llavors Ada Colau ja s'havia convertit en alcaldessa, però va ser per invitació de l'anterior alcalde que hi vaig assistir", ha explicat.

Varufakis ha subratllat que "els fets" són que l'ajuntament dirigit per Colau "mai" el va portar a Barcelona pagant-li les despeses amb diners públics. "Que la veritat sigui violentada (pel Partit Popular i per un deteriorat Ciutadans) per impedir que l'esquerra guanyi les eleccions no sorprèn", ha afirmat.

Notícies relacionades

Al seu parer, "el governant 'establishment' europeu en qualsevol país està faltat de contingut intel·lectual i de qualsevol narrativa programàtica que pugui convèncer l'electorat". "Per això, els seus representants polítics recorren a la difamació i a mentides", ha afegit.

Per últim, Varufakis ha assegurat que se sent "profundament honrat" cada vegada que "representants polítics desacreditats d'una reprovable classe governant" intenten "vilipendiar-lo". "Com he dit en el passat, porto el seu odi amb orgull", ha afegit.