Ciutadans acusa Colau de "malgastar" amb la visita de Varufakis

La conferència de l'exministre grec al Born Centre Cultural va costar 4.100 euros en honoraris, hotels i vols

34126337 60-varoufakis-colau

34126337 60-varoufakis-colau

2
Es llegeix en minuts

La líder de Ciutadans a l'Ajuntament de BarcelonaCarina Mejías, ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, de "malgastar" amb la visita de l'exministre de Finances grec Iannis Varufakis i la seva dona, a qui el consistori va pagar tres nits en hotels "de luxe" de la ciutat per participar en una conferència d'un dia organitzada per l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) al Born Centre Cultural.

Mejías sosté que l'estada de Varufakis va costar un total de 4.100,76 euros: 2.031,5 en honoraris; 894,96 per dues nits a l'hotel Mercer i 310 per una tercera al Neri -tots dos de cinc estrelles-, i vols per a ell i la seva dona per valor de 864,3 euros, com ha publicat el diari 'Abc'.

La ponència es va celebrar el 15 d'octubre del 2015 en la segona edició del cicle de debat i reflexió D.O. Europa, a la qual també van assistir altres dies com a ponents el sociòleg Anthony Giddens, l'economista Loretta Napoleoni, l'escriptor Owen Jones i la filòsofa Judith Butler, entre altres. Aquests conferenciants van rebre de 1.860 a 1.700 euros per intervenció, i se'ls van pagar les despeses d'estada per 1.384,54 euros i els vols per 961,33 euros, segons les factures que ha proporcionat C's, i en què s'inclouen altres despeses d'allotjament i viatges de més participants.

Mejías també ha criticat que la periodista Mònica Terribas va percebre un total de 7.350 euros per conduir les converses amb l'experta en terrorisme gihadista Loretta Napoleoni, amb Iannis Varufakis, amb Owen Jones i amb Judith Butler, celebrades entre el 8 d'octubre i el 9 de novembre del 2015.

PETICIÓ D'AUTORITZACIÓ A TRIAS

Segons Mejias, l'aleshores director del Born Centre Cultural, Joaquim Torra, va demanar autorització el 6 de febrer del 2015 -quan era alcalde Xavier Trias-, per a l'expedient d'autorització de despesa de 10.000 euros per pagar els viatges dels conferenciants dels diferents cicles de debats que s'havien de celebrar durant l'any.

Notícies relacionades

Aquest primer informe ja contempla la participació d'Anthony Giddens i Owen Jones en el cicle D.O. Europa i el comissariat de Mònica Terribas, i anuncia que encara queden ponents de procedència internacional per confirmar. En un segon informe, firmat per Torra el 14 d'abril del 2015, ja hi ha una llista amb el calendari de debats i els convidats, així com l'aprovació de Terribas com a "comissària i conductora" de les converses i els seus honoraris, que es van fixar en 7.350 euros.

Mejías ha exigit una resposta a Colau perquè els barcelonins sàpiguen per què s'han "malgastat" aquests diners i ha demanat que es tornin a les arques públiques. També ha insistit a Colau perquè assumeixi la seva responsabilitat.