CONFLICTE A GRÀCIA

Els okupes deixen les manifestacions però no renuncien a tornar al 'banc expropiat'

Mantindran activitats davant el local, el propietari del qual l'ha reforçat per impedir noves entrades

Operaris reforcen el local del ’banc expropiat’ amb més planxes metàl·liques. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Els okupes de l'anomenat 'banc expropiat' no convocaran "de moment" cap altra manifestació a Gràcia malgrat que sigui "imprescindible per tornar a entrar al local" del qual van ser desallotjats el 23 de maig. A través d'un comunicat fet públic aquest dimarts, aquest col·lectiu manifesta la seva intenció d'evitar que aquestes dues setmanes de conflicte social al barri es converteixin en una "cortina de fum dels problemes reals" que hi ha.

La decisió dels okupes arriba després que, després de dues setmanes de manifestacions i altercats, veïns i comerciants hagin expressat que estan tips de les molèsties en la vida quotidiana, els danys al mobiliari urbà i les pèrdues comercials a la zona afectada.  

Els okupes acusen la premsa, la policia i les institucions polítiques de parlar "de tot menys del problema social de fons". "No existeix res que es pugui anomenar 'els veïns' o 'els comerços' que puguin tenir un posicionament unívoc; ni tothom que viu a Gràcia està en contra del 'banc expropiat' ni, evidentment, tampoc a favor", sosté el col·lectiu, que en cap moment entona cap 'mea culpa'.

ACTIVITATS DAVANT EL LOCAL

La nota assegura que darrere les veus crítiques hi ha "interessos partidistes i electoralistes". "Sabem que militants de partits polítics estan aprofitant el context actual per atacar els seus rivals electorals sota l'anonimat que els dóna la seva figura de 'botiguer damnificat' o 'veí fart'". 

Notícies relacionades

Els okupes informen que mantindran les activitats a la porta del local del qual van ser desallotjats a la travessera de Gràcia, davant el mercat de l'Abaceria, i que es reuniran amb entitats del barri "per establir una estratègia més àmplia contra la gentrificació [expulsió econòmica de les classes populars per l'alça dels preus immobiliaris i l'increment de negocis turístics], l'especulació i la massificació turística". Tot això no treu, apunten, que segueixin intentant tornar a entrar a l'edifici.

Mentrestant, la propietat del local s'ha encarregat aquest dimarts al matí de reforçar el blindatge del local per impedir noves okupacions com la que van protagonitzar dissabte cinc joves. Diversos operaris han col·locat plaques de metall sobre el reforç que ja es va instal·lar en el seu moment, després del desallotjament del dilluns 23 de maig, però que va resultar insuficient. La cobertura s'ha realitzat sota l'atenta mirada d'agents de la brigada mòbil de la policia catalana. 

Temes:

Okupes