BARÒMETRE MUNICIPAL

Més de la meitat dels barcelonins creuen que la gestió de Colau és bona

Malgrat la bona nota, l'actuació municipal és vista com el tercer problema més greu

L'alcaldessa és la més coneguda, però Trias i Bosch la guanyen en valoració

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Barcelona en Comú treu pit, amb matisos: la majoria dels barcelonins jutgen positivament la seva gestió, amb el suport més gran en 12 anys, però quan se'ls pregunta pels problemes de la ciutat, afirmen que aquesta gestió és vista com el tercer problema, al davant del turisme.

El consistori ha presentat aquest dimarts els resultats del baròmetre semestral de Barcelona, elaborat al maig, un mes abans del previst per no coincidir amb la campanya electoral de les legislatives.

Les dades, presentades pel primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, indiquen que un 52,5% dels ciutadans jutgen com a bona o molt bona la gestió municipal, quan al baròmetre del desembre del 2015 només un 44,3% subscrivia aquesta afirmació. Un 25,8%, tres dècimes més que al desembre, considera la gestió dolenta o molt dolenta.

LA MILLOR NOTA DES DEL 2004

Pisarello ha subratllat que aquest 52,5% és la millor nota des del 2004 i ha assegurat que és la prova que malgrat tot s'ha gestionat "bé".

Altres dades no traspuen tant d'optimisme. Preguntats per com ha anat el primer any de Colau, el 32,8% dels enquestats opinen que ha millorat, i el 33,6%, que ha empitjorat. És cert que al desembre només un 24,8% veia millora i que un 38% denunciava degradació.

ATUR, POBRESA I CONSISTORI

L'atur i les condicions laborals segueixen sent el primer problema per als ciutadans, i la pobresa i la desigualtat són el segon, tots dos creixent en aquesta llista negra, però la gestió municipal és assenyalada pels barcelonins com el tercer problema més greu, al davant del turisme. És una relativa novetat. Si ara un 6,6% cita la gestió com un problema, al desembre ho va fer un 5,3%. El registre anterior, del juny del 2015, només arribava a l'1,4%, i des del 2013 no havia passat del 2,1%.

VALORACIÓ I PUNTUACIÓ

Notícies relacionades

El baròmetre ofereix una victòria simbòlica a CiU: Trias obté la valoració més alta, amb una nota de 5,5, igual que Bosch i una dècima per sobre de Colau: 5,4. L'alcaldessa ja és la més coneguda, amb un 98,6%. A Trias el coneixen un 97,1% dels barcelonins, i a Alfred Bosch, un 65,9%.

INTENCIÓ DE VOT

Barcelona en Comú augmenta la seva intenció de vot d'un 15,6% al desembre a un 17,9% (en les municipals va aconseguir un 15,2%), mentre que CiU baixa d'un 9% al desembre a un 8,5% (13,7%). Són dades d'intenció de vot directe.