OBERTA UNA INVESTIGACIÓ

El ciclista que va deixar en coma una dona assegura que la va socórrer

L'home declara a la Guàrdia Urbana que va atendre la víctima i que aquesta li va dir que estava bé

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Una dona de 69 anys està ingressada després de ser atropellada per un ciclista a Barcelona. L'accident va tenir lloc dimecres passat a la cruïlla entre l'avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer de Còrsega. La dona va rebre un cop al cap al caure a terra i es troba en coma. El ciclista ha assegurat que va socórrer la dona i que aquesta, que es va donar un cop a la cella, se'n va anar pel seu propi peu. 

Després de ser atropellada, la dona es va aixecar i se'n va anar de pressa perquè havia quedat per reunir-se amb unes amigues. Ja estava amb elles quan es va desplomar i va perdre el coneixement. Actualment segueix ingressada a l'hospital de Sant Pau. 

L'entorn de la víctima ha presentat una denúncia en una comissaria dels Mossos d'Esquadra contra el ciclista, a qui acusa de negar-li l'auxili a la dona. D'aquest cas se n'ha fet càrrec la unitat d'investigació i prevenció d'accidentalitat de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que aquest dimarts revisava gravacions de seguretat i buscava testimonis presencials del xoc.  

Després d'airejar-se als mitjans de comunicació que la policia municipal estava intentant localitzar el ciclista, aquest es va presentar dimarts a la tarda en una comissaria de la Guàrdia Urbana. Allà, segons fonts de l'ajuntament, va prestar voluntàriament declaració. Va negar que hagués fugit i va assegurar que va prestar ajuda a l'accidentada.

Notícies relacionades

En la seva declaració, l'home va reconèixer que, efectivament, va xocar contra una dona dimecres passat i va explicar que aquesta es va fer un trau al cap i que ell la va assistir. Va intentar ajudar-la, va declarar, i ella li va dir que estava bé i que se n'havia d'anar perquè havia quedat amb unes amigues. Aquesta versió dels fets descarta que el ciclista fugís i, per tant, que es negués a socórrer-la.

L'any passat van morir a Catalunya vuit ciclistes i 120 van resultar ferits greus segons les dades ofertes pel Servei Català de Trànsit.