PODER MUNICIPAL

Els alcaldes del canvi, a Barcelona

Ada Colau atrau Joan Ribó (València) i Pedro Santisteve (Saragossa) per reivindicar la innovació en la governança municipal

La cita, en plena precampanya electoral del 20-D, coincideix amb les especulacions sobre un Barcelona en Comú per a les generals

Ada Colau, Joan Ribó i Pedro Santisteve, aquest dimecres a la cafeteria del CCCB. / SAÜL GORDILLO

Ada Colau, Joan Ribó i Pedro Santisteve, aquest dimecres a la cafeteria del CCCB.
Ada Colau amb Joan Ribó, Pedro Santisteve, Joan Subirats i Vicenç Villatoro, aquest dimecres a Barcelona

/

1
Es llegeix en minuts
SAÜL GORDILLO / BARCELONA

Els alcaldes del canvi Ada Colau (Barcelona), Joan Ribó (València) i Pedro Santisteve (Saragossa) han coincidit aquest dimecres en una taula rodona sobre gestió de polítiques urbanes al CCCB. Abans de l'acte, han coincidit a la cafeteria del centre cultural prenent un cafè amb el catedràtic de Ciència Política de la UB i col·laborador d'EL PERIÓDICO Joan Subirats i el director del CCCB, Vicenç Villatoro.

Notícies relacionades

El cafè dels alcaldes que van irrompre fa 100 dies a les alcaldies més importants de Catalunya, el País Valencià i Aragó és una metàfora del poder de les ciutats en aquest final de legislatura. El títol de la taula rodona, 'Innovació social i polítiques urbanes. Aproximació a les respostes d'innovació social i urbana davant la crisi i el canvi d'època', és tota una declaració de principis. Colau, que dimarts a la tarda va participar a la plaça Sant Jaume en l'acte de suport als imputats per la convocatòria de la consulta participativa del 9-N, està liderant, juntament amb Manuela Carmena --que aquest dimecres no ha pogut participar en l'acte--, un moviment d'alcaldes progressistes a l¡esquerra del PSOE per situar les ciutats al centre del debat regenerador espanyol i trencar el tradicional enfrontament Govern de l'Estat-autonomies.

Colau, Ribó i Santisteve, acompanyats de Subirats --una veu influent a Barcelona en Comú-- i Villatoro --que ho ha sigut del nacionalisme català--, han entrat discretament a la cafeteria sense un soroll excessiu d'assistents ni guardaespatlles, han buscat taula i s'han assegut a conversar sobre la innovació com a motor de canvi en la governança i les polítiques urbanes. Ni més ni menys.