PRIMERA COMISSIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL MANDAT

L'oposició denuncia la ineficàcia del govern amb els manters

Tots els grups excepte la CUP acorden recolzar la Guàrdia Urbana per actuar contra la venda ambulant il·legal

L'acord consensuat entre cinc partits expressa el seu suport al comerç de proximitat

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'oposició ha denunciat aquest dilluns la "ineficàcia" del govern municipal d'Ada Colau (Barcelona en Comú) a l'hora d'abordar el fenomen de la venda ambulant il·legal així com la "permissivitat" i la "confusió" generada al cos de la Guàrdia Urbana a l'hora d'actuar contra els manters. Tots els partits, excepte la CUP, han recolzat un acord en què recolzen el cos policial i el comerç de proximitat perjudicat per aquesta pràctica i demanen un grup de treball per elaborar un pla.

El primer tinent d'alcalde de Presidència i Economia, Gerardo Pisarello, ha respost en la mateixa comissió extraordinària, la primera del mandat, que la setmana que ve es presentarà un pla municipal per abordar el fenomen del top manta. El regidor de CiU Joaquim Forn ha sigut el responsable d'exposar els arguments pels quals havien reclamat la celebració de la comissió específica: ha admès que no és un fenomen nou però ha criticat que el que ha canviat ha sigut l'"actitud del govern".

Les fotos del que passa

La portaveu a la comissió de Ciutadans, Carina Mejías, ha mostrat una fotografia de diumenge a la tarda en què es veien nombroses persones al port de Barcelona i ha utilitzat apel·latius similars als de Forn. "Falla la iniciativa, hi ha inacció per part del govern, a més d'una clara intenció de relaxar la persecució policial", ha opinat Mejías.

La regidora del PP Àngels Esteller i el regidor de CiU han lamentat que no comparegués l'alcaldessa Colau, ja que és la responsable de Seguretat. En el seu lloc ha parlat Pisarello (que ha esgotat tres dels quatre minuts que tenia la seva formació) i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Aquest últim s'ha encarregat de llegir diversos titulars de premsa d'anys enrere per demostrar que els manters no han aparegut després de l'arribada a l'ajuntament del seu partit.

"Racistes i classistes"

Notícies relacionades

Pisarello ha acusat els defensors de la proposició de "racistes i classistes", cosa que ha molestat profundament el PP, que ha demanat que es retractés de les seves paraules. Tant el representant d'ERC Jordi Coronas com la del PSC Montserrat Ballarín, malgrat recolzar la investidura de Colau i algunes de les primeres mesures presentades per BC, han sigut crítics amb la posició del govern.

Josep Garganté, de la CUP, ha acusat els instigadors de la comissió de "doble moral" ja que fa uns dies recolzaven els refugiats de Síria i en canvi ara "estigmatitzen la pobresa".