Històries d'immigrants en les persianes del mercat de Sant Andreu

'Diàlegs invisibles' explica la història de 12 persones que un dia van emigrar dels seus països d'origen buscant una vida millor

1
Es llegeix en minuts

Van fugir de situacions de misèria, guerra, persecucions polítiques o conflictes socials però quan van arribar a Europa, les lleis d'estrangeria els van obligar a viure durant molt temps en una situació irregular i mancats de drets socials. Aquesta vivència s'expressa ara a través de fotografies i de petits textos pintats a les persianes del mercat de Sant Andreu.

Els retrats dels protagonistes estan impresos en gran format i van acompanyats de textos que posen de manifest la condició d'invisibilitat i exclusió de les persones en situació irregular.

Notícies relacionades

Durant el dia les persianes estan pujades i les cares queden amagades. Quan les botigues tanquen i s'abaixen les persianes, els protagonistes dels diàlegs invisibles surten al carrer amb les seves històries. D'aquesta manera el projecte es converteix en una eina política i social, perquè fomenta el debat i promou polítiques migratòries més justes.

La iniciativa està impulsada per l'entitat Mescladís i el fotògraf Joan Tomás. Aquestes històries es poden veure també en més d'un centenar de persianes de mercats i comerços de 10 barris de la ciutat fins al setembre i al Centre Cívic Pati Llimona, com a part de l'exposició fotogràfica de Tomás en el marc del festival de fotografia documental de Barcelona DOCfield 2015, que organitza la fundació Photographic Social Vision.