Mas i Mas Festival: 300 concerts en 6 espais

La ciutat de Barcelona està immersa en el Mas i Mas Festival que aquest cap de setmana acull l'actuació de Maria del Mar Bonet

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Aquest cap de setmana, la ciutat està immersa en el festival més extens de l'estiu, el Mas i Mas Festival, que programa fins a 300 actuacions musicals en 6 espais. Maria del Mar Bonet, en concert dissabte i diumenge, presenta al Born Centre Cultural un homenatge als músics que admira.

En la programació del festival, que s'acaba al setembre, s'hi inclouen actuacions de Joan Chamorro, Joe Louis Walker i Rocío Márquez.

Per una altra part, Mark Knopfler actua aquest divendres al Poble Espanyol, amb les entrades esgotades des del mes d'abril. En el mateix espai, i per segon estiu consecutiu, se celebren les Nits de Blues. Aquest dissabte actua Blas Picón & The Junk Express.

A l'estiu, visita els museus

Els museus de la ciutat no tanquen a l'estiu i han dissenyat un munt d'activitats per als més petits de la casa. Al CosmoCaixa, els nens poden acostar-se al món de l'astronomia gràcies al Planetari Bombolla.

Els diumenges, el  Museu d’Arqueologia de Catalunya proposa conèixer de prop els ibers. Al Poble Espanyol, una gimcana els permetrà descobrir tots els racons del recinte i al Museu de la Xocolata poden convertir-se en mestres xocolaters. Totes les activitats d'estiu als museus es recullen en aquest enllaç.

A més, el  Museu Marítim de Barcelona convida a conèixer les històries que s'amaguen darrere els vaixells. A l'exposició ‘7 vaixells, 7 històries’, les embarcacions són les protagonistes del relat, que tracta temes universals com el conflicte, l'oci, el descobriment del món o el canvi tecnològic. Entre els vaixells hi ha des de navilis fins a portacontenidors.

Films capitals i plens d'història

Per als que desitgin fugir de les altes temperatures, una bona idea és entrar en una sala de cine. a la Filmoteca de Catalunya, un cicle homenatja 3 cineastes transcendentals: Paul Schrader, Jim Jarmusch i David Lynch, que van obrir nous camins cinematogràfics als Estats Units.

Notícies relacionades

La programació d'aquest cap de setmana inclou grans films dels anys noranta, com ‘La nit a la Terra’, ‘Possibilitat d’escapar’ o ‘Una història de debò’.

Els Cinemes Girona segueixen amb el cicle ‘Les dues Corees i el pes de la història’. Aquest dissabte programen ‘The front line’, una pel·lícula de 2011 dirigida pel sud-coreà Jang Hoon i basada en la relació d'amistat entre dos combatents enemics.