Colau no veu viable derogar el decret d'horaris comercials

El govern assegura no tenir suports per modificar el pla aquest any

1
Es llegeix en minuts

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona "no té temps" de modificar aquest any el decret d'horaris comercials impulsat per l'anterior govern, de manera que els establiments poden obrir els diumenges de l'1 de juliol al 15 de setembre. Ho ha assegurat aquest dilluns en declaracions als mitjans al ser preguntat per l'avís d'UGT i de CCOO que convocaran mobilitzacions si el govern municipal d'Ada Colau no treballa per modificar-ho.

"Ens hem trobat amb un decret que no ha sigut aprovat per nosaltres. No tenim temps de modificar-lo ja que requeriria unes majories que ara no es tenen", ha dit Pisarello, que, no obstant, ha assegurat compartir "el fons" de les reclamacions dels dos principals sindicats del país.

El primer tinent d'alcalde ha explicat que han decidit mantenir aquest any l'obertura dels comerços els diumenges, però impulsaran de cara al vinent "un gran pacte que involucri tots els sectors implicats".

Pisarello sosté també que aquest model "de desregularització portat a l'extrem" comporta un perill per a la subsistència del petit comerç, i ha assegurat que el que vol l'Ajuntament de Barcelona és precisament protegir-lo i «garantir les condicions laborals dels treballadors".

DECRET SENSE CONSENS

Notícies relacionades

El manifest presentat ahir per UGT i CCOO exigeix que s'anul·li el decret municipal que permet l'obertura des d'aquest mes al considerar que "no aporta beneficis per als treballadors ni les empreses, ni contribueix a crear llocs de treball". També manté que la decisió "no ha sigut fruit del diàleg ni el consens entre les parts afectades".

Per la seva banda, els comerços d'eixos turístics aglutinats en l'associació Barcelona Oberta es van reunir fa uns dies amb el nou comissionat de Comerç, Miquel Ortega, i li van plantejar el contrari: dilatar l'horari fins a les 20.00 hores, ja que consideren que és precisament la franja més concorreguda i rendible en vendes, expliquen.