LA RESSACA DEL 24-M

Ada Colau: "Donem ple suport al procés"

La candidata de Barcelona en Comú expressa la seva voluntat de diàleg i confia a arribar a pactes amb ERC i PSC

Ada Colau, durant l’entrevista a ’Els matins de TV-3’.

Ada Colau, durant l’entrevista a ’Els matins de TV-3’. / TWITTER

1
Es llegeix en minuts

A mesura que van passant els dies després de les eleccions del 24-M, Ada Colau va aclarint alguns dels dubtes que han sorgit al voltant de Barcelona en Comú. Si ahir ja va deixar clar que renovarà l'acord perquè Barcelona torni a acollir el Mobile World Congress, aquest divendres ha deixat clar el seu suport al procés sobiranista. "Donem ple suport al procés", ha afirmat en una entrevista a 'Els matins de TV-3'.

"És evident que el model d'Estat està esgotat", ha assenyalat Colau abans d'assegurar que la seva formació està i estarà "al costat de qualsevol mobilització que defensi drets i llibertats", i ha reivindicat que s'ha de "donar la paraula a la ciutadania, també en el tema nacional".

Respecte als pactes a l'alcaldia per governar Barcelona, Colau ha tret importància a l'intent d'ahir de Xavier Trias de buscar una alternativa. "No va ser iniciativa seva. Va rebre pressions de CiU, del PP i dels poders fàctics de la ciutat", ha dit. Sobre les negociacions, la futura alcaldessa s'ha mostrat partidària d'acords estables, però ha tret dramatisme a la possibilitat de governar en minoria "com s'ha fet en aquest mandat passat".

Colau s'ha mostrat, no obstant, confiada a arribar a pactes amb ERC i PSC. "Hi ha hagut converses amb ERC i PSC. Hi ha coincidències en els programes i no hi ha d'haver problema per arribar a acords", ha assegurat.

CONTRA LA UNITAT ANTIAVALOTS

Notícies relacionades

Un altre dels assumptes que Colau té sobre la taula és la dimissió de la cúpula de la Guàrdia Urbana que ha avançat EL PERIÓDICO. La futura alcaldessa ha admès que "no apostem per la unitat antiavalots" i ha subratllat que vol "un cos de proximitat". Ha subratllat, no obstant, que quan entri al consistori "el primer" que farà serà "dialogar amb tots els treballadors".

Colau ha insistit en la seva voluntat de diàleg i ha assegurat que Barcelona en Comú governarà per a tota la ciutat. "Hem demostrat que som gent de diàleg", ha afirmat. En aquest sentit, ha subratllat que el seu suport al Mobile World Congress ha demostrat que hi ha hagut "pors interessades". "No estem en contra de ningú. Volem tota l'activitat empresarial del món, però amb una ocupació de qualitat", ha insistit.