exposició. FOTOGRAFIA

Talents amb premi

La galeria Valid Foto exposa les obres guanyadores dels Premis Internacionals de Fotografia de Barcelona 2015. Entre els elegits hi ha dos treballs espanyols.

Valid Foto. Buenaventura Muñoz, 6. De dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Dissabte, d’11.00 a 14.00 h. Gratuït.

Projecte ’Los menonos’ d’un dels autors espanyols, Jordi Ruiz.

Projecte ’Los menonos’ d’un dels autors espanyols, Jordi Ruiz. / jordi ruiz cirera

1
Es llegeix en minuts
Mònica Tudela
Mònica Tudela

Periodista

Especialista en fotografia i video

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La galeria Valid Foto de Bar-celona va convocar el mes de febrer passat els Premis Internacionals de Fotografia de Barcelona 2015 (BIPA, segons les sigles en anglès), amb la intenció d'oferir una finestra per mostrar el treball de fotògrafs d'arreu del món i de col·locar, encara més si això és possible, Barcelona dins del mapa fotogràfic. Els treballs guanyadors es poden veure a la galeria fins a final de mes.

«Als premis s'hi van presentar uns 1.000 participants de 45 països diferents, i en vam escollir vuit, que són els que ara s'exposen a la galeria», explica Fernando Peracho, director de Valid Foto. El 90% dels participants en els premis eren estrangers. El jurat va estar format per vuit professionals de diferents àmbits i països.

«Al concurs s'hi va presentar una mica de tot: fotografia artística, de paisatge, retrat. La majoria dels treballs, a més, tenien un nivell bastant alt», comenta Peracho. «Al final, els treballs guanyadors pertanyen bàsicament al gènere de la fotografia documental però amb cert rerefons conceptual», afegeix.

Notícies relacionades

ESPANYOLS / Entre els vuit treballs premiats n'hi ha dos d'autors espanyols: Enric Duch i Jordi Ruiz Cirera. Duch presenta el projecte Guest house, en el qual ha visitat durant un any els parcs zoològics alemanys per retratar els llocs on viuen els animals i ha aconseguit paisatges en què a vegades l'animal sembla un adorn dins del conjunt. Jordi Ruiz Cirera exposa el projecte Los menonos en què retrata la vida i conflictes de les comunitats mennonites de Bolívia de l'est. Es tracta d'un col·lectiu que segueix vivint com antigament feien els seus ancestres: sense cotxe, telèfon, electricitat ni avenços tecnològics.

La intenció de la galeria és que els premis BIPA tinguin continuïtat i que el 2016, els guanyadors, a més de visibilitat, tinguin també una dotació econòmica.