INCIDENT AL SUBURBÀ

Tres noies denuncien una agressió racista al Metro de Barcelona

Una dona les va insultar i les va agredir per parlar entre elles en àrab, afirmen

Entrevista a les noies que van patir una agressió racista al metro de Barcelona. / MONICA PELLICCIA

1
Es llegeix en minuts

Tres noies han denunciat davant els Mossos d'Esquadra que divendres passat van ser víctimes d'una agressió racista per part d'una passatgera del metro de Barcelona, que ja ha sigut identificada.

Segons han informat fonts pròximes al cas, els fets van tenir lloc divendres passat, 27 de març, a la tarda, cap a les 17.30 hores, a la línia 3 del metro de Barcelona, quan una dona suposadament va agredir les tres noies, que són musulmanes, i les va insultar al comprovar que estaven parlant entre elles en àrab.

Les noies van denunciar l'agressió l'endemà en una comissaria dels Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació per aclarir els fets. De moment, la suposada autora de l'agressió ja ha sigut identificada, segons les mateixes fonts.

Una de les suposades víctimes ha enviat una carta a EL PERIÓDICO explicant la seva versió dels fets, en què posa en relleu que la dona les va començar a insultar i a exigir-los que se n'anessin al seu país quan les va sentir parlar en àrab.

Notícies relacionades

Dues de les noies se la van mirar de manera desafiadora, i aleshores la dona els va llançar una ampolla d'aigua, que va impactar al cap d'una de les tres amigues, segons el relat de les denunciants.

Les noies es van aixecar i van començar a discutir amb la dona, que va donar un cop de puny a l'ull a una d'elles, moment en què un noi que havia baixat del vagó va tornar a entrar i va tirar a terra la dona, mentre que dues persones més van agafar les tres noies pel coll, segons el seu relat.