Anar al contingut

MOLÈSTIES VEÏNALS

Diversos municipis demanen mantenir les restriccions mediambientals al Prat després de la privatització d'AENA

Els ajuntaments subscriuen un manifest perquè es mantingui el model de gestió

Un avió, a laeroport del Prat.

Un avió, a laeroport del Prat. / ACN

Els ajuntaments de l'entorn de l'aeroport de Barcelona-el Prat han reclamat que la privatització d'AENA garanteixi el respecte "escrupolós" a les restriccions mediambientals existents, que permeten reduir les molèsties que pateixen els veïns de la zona a causa del sobrevol dels avions.

Els alcaldes de Gavà, Begues, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sitges i Viladecans (Barcelona) han firmat un manifest en què demanen que es mantingui un model de gestió aeroportuària "responsable i amb garanties, que millori dia a dia la qualitat de vida del territori".

Els regidors temen que la privatització d'AENA pugui provocar un canvi en els criteris de gestió de l'aeroport del Prat, que prioritzi els interessos econòmics davant de l'impacte acústic que provoca el pas dels avions per aquests municipis.

En el manifest, els alcaldes demanen que AENA faciliti la planificació de desenvolupament de l'aeroport a llarg termini, prèviament a l'entrada de capital privat, especialment en relació amb la capacitat operativa de la infraestructura.

A més, reclamen que la Comissió de Seguiment Ambiental de les obres d'Ampliació de l'Aeroport (CSAAB) blindi les restriccions ambientals ja existents, inclòs l'actual sistema de pistes segregades i el compliment de les configuracions preferents que redueix el nombre d'avions que sobrevolen zones residencials.

Els ajuntaments exigeixen el compliment dels compromisos adquirits per AENA en relació amb el manteniment i la millora dels espais naturals protegits del delta del Llobregat que són propietat de l'ens aeroportuari.

Finalment, demanen la incorporació d'un programa de planificació i calendarització d'inversions, concertat entre l'Estat i els ajuntaments, sobre els terrenys de reserva aeroportuària.

0 Comentaris
cargando