Trias anuncia l'informe de la Guàrdia Urbana sobre el cas 4-F

L'alcalde insisteix que no es privatitzi la L-9 i demana resoldre el dèficit que arrossega TMB

L’alcalde, Xavier Trias, a l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcalde, Xavier Trias, a l’Ajuntament de Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de BarcelonaXavier Trias, ha anunciat que l'Ajuntament publicarà "aquest dimarts o aquest dimecres" l'informe de la Guàrdia Urbana sobre els fets del 4-F, després de les noves denúncies del documental 'Ciutat morta' i la polèmica ciutadana que va generar.

Trias, en una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', ha defensat la nova gestió del cos, ara dirigit per Joan Delort, perquè "vull una Guàrdia Urbana que actua amb els ciutadans amb autoritat, però amb un altre estil, serè i tranquil". "L'estil de l'anterior dirigent de la Guàrdia Urbana no era el meu, i per això el vaig rellevar".

L'alcalde ha afirmat que seria contundent respecte a casos de tortures policials però que el cos policial local de Barcelona "funciona bé". "És un cos que fa una feina magnífica", ha dit, encara que ha afegit que "si alguna cosa funciona malament, actuarem amb transparència".

Notícies relacionades

Trias també ha criticat que es vulgui deixar fora l'ajuntament de la gestió de la línia del metro L-9, de la qual ha dit ha de ser "la més productiva de totes", i ha demanat que es parli de com portar el metro a la Zona Franca.

També ha alertat sobre el dèficit de 540 milions d'euros que arrossega l'empresa municipal de transport públic, TMB, que ha atribuït a la falta d'aportacions de les diferents administracions. "El Govern central ha deixat d'aportar-hi 50 milions d'euros a l'any, la Generalitat també i l'Ajuntament ha deixat de posar-hi 20 milions cada any. I aquesta és una pilota que passarem als nostres néts", ha afirmat.

Temes:

Ciutat Morta