'CAS 4-F'

Trias valora que Martí assumeixi l'error d'atribuir les lesions al llançament d'un test

L'alcalde sosté que la investigació interna de la Urbana corrobora la versió oficial

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que és molt important que Carles Martí, que era regidor de Ciutat Vella el 2006, hagi dit que per error va dir al llavors alcalde Joan Clos que les lesions que havia patit un urbà el 4 de febrer del 2006 van ser a causa de l'impacte d'un test, cosa que sosté el documental 'Ciutat morta'.

L'alcalde ha assenyalat que "Carles Martí aclareix un tema important" en resposta a les preguntes dels mitjans sobre les repercussions del documental sobre el 'cas 4-F'. "A vegades, quan no saps les coses i te les inventes et passen aquestes coses", ha dit fent broma Trias, en al·lusió a les primeres declaracions de l'alcalde Clos als periodistes, en què va dir que havia estat un test tirat des de l'edifici ocupat el que havia ferit greument un urbà.

Avui, l'alcalde, que diumenge ja va considerar com "de part" el documental emès per TVC dissabte passat, encara que no l'havia vist, ha explicat que ja l'ha vist i ha insistit en aquesta idea. "Està bé que la gent faci documentals o informes de part però l'important és la veritat", ha considerat l'alcalde, que s'ha mostrat convençut que la investigació interna que està portant a terme la Guàrdia Urbana també contribuirà a aclarir els fets.

Notícies relacionades

Trias ha destacat que, de moment, el que estan "descobrint a casa" confirma les informacions de la Guàrdia Urbana que recull la sentència i ha assenyalat que tot el que trobin ho remetran a la Fiscalia perquè decideixi si reobre el 'cas 4-F'. Tot i això, ha assegurat que està disposat a "arribar al que sigui perquè la transparència sigui total" i que aquesta "és la millor defensa per a la Guàrdia Urbana".

L'alcalde també ha expressat els seus dubtes sobre la veracitat de les acusacions de comportaments poc ètics, agressius i delictius a la Guàrdia Urbana, fetes pel sergent jubilat de la Guàrdia Urbana José Martínez Díaz. "Si ell ho creu, és increïble que no ho denunciés", ha considerat l'alcalde, que ha advertit que aquestes acusacions poden ser "tan greus que siguin delictives". 

Temes:

Ciutat Morta CiU