ELS EFECTES NEGATIUS DEL TURISME

L'Ajuntament reforçarà el control sobre els apartaments de la Barceloneta

El consistori crearà tres equips d'inspecció que investigaran les ofertes il·legals de forma sistemàtica

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona incrementarà el control als pisos turístics de la Barceloneta amb tres nous equips d'inspecció que revisaran "porta per porta" els edificis per buscar ofertes d'allotjament il·legals, si bé no abolirà aquest tipus de locals, com demanen els veïns.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha anunciat en una roda de premsa que aquesta mateixa nit es reunirà amb els veïns afectats, que des d'aquesta setmana es mantenen en peu de guerra contra l'incivisme que genera el turisme de borratxera al barri i que atribueixen a la proliferació d'apartaments turístics sense llicència.

Entre les principals mesures extraordinàries que Homs ha anunciat hi figura crear tres nous equips d'inspecció, integrats per parelles de la Guàrdia Urbana i d'inspectors municipals.

Recerca d'ofertes il·legals

A partir del pròxim dilluns, aquests equips rastrejaran de forma "aleatòria i sistemàtica", sense mediar una denúncia prèvia, les més de 850 finques d'aquest barri -on hi ha gairebé 9.000 pisos-, en recerca d'ofertes d'allotjament il·legals, sense llicència.

Notícies relacionades

No obstant, la regidora del districte ha assegurat que, malgrat que seran "inflexibles i contundents" amb els apartaments il·legals i l'incivisme, no es plantegen abolir els pisos turístics com ha demanat l'Associació de Veïns de la Barceloneta, ja que considera que no es pot revocar la llicència d'una oferta legal.

Des de començament d'any, l'Ajuntament de Barcelona ha tramitat 113 expedients a apartaments turístics il·legals de la Barceloneta, dels quals 33 ja han deixat d'operar al ser sancionats, amb multes que poden anar entre els 9.000 i els 90.000 euros i dels quals fins ara el més elevat ha estat de  30.000 euros.

Temes:

Barceloneta