El taxi exhibeix la seva fúria en l'operació sortida de l'agost

Una marxa lenta a la Ronda de Dalt causa vuit quilòmetres de cua

Vaga de 24 hores dels taxistes de Barcelona contra l’intrusisme de l’empresa Uber, una plataforma que connecta conductors particulars i usuaris a través d’aplicacions al mòbil. / ATLAS

Vaga de 24 hores dels taxistes de Barcelona contra l’intrusisme de l’empresa Uber, una plataforma que connecta conductors particulars i usuaris a través d’aplicacions al mòbil.
Marxa lenta de taxistes, concentrats, al port de Barcelona.

/

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona

Una altra vegada La Elite. El grup de taxistes creat fa sis mesos ha tornat a posar aquest divendres la ciutat de cap per avall amb marxes lentes a la Ronda de Dalt, amb vuit quilòmetres de cues, i al port de Barcelona a primera hora del matí. Els conductors mantenen la seva pugna amb l'Administració per aconseguir que es tanqui d'una vegada per sempre l'aplicació Uber, que converteix qualsevol que tingui cotxe propi (i carnet) en taxista. El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, deia fa un parell de setmanes que aquesta empresa nord-americana "té els dies comptats" a la capital, però encara segueix activa.

Notícies relacionades

Als molls on amarren els creuers, els taxistes han protestat per un pràctica habitual de les navilieres: ignorar el taxi en benefici d'uns serveis d'autobús per anar a l'aeroport que surten més cars que el cotxe negre i groc. L'Institut Metropolità de Taxi va poder col·locar un plafó informatiu al port, però no és suficient perquè els turistes compren els seus tiquets de bus al mateix vaixell, sense saber que disposen de taxis que els poden portar, si van quatre en un mateix vehicle, per menys de la meitat de preu.

En el cas del taxi, poc importa si són 20 o 200 els manifestants, ja que amb només cinc cotxes es pot muntar una marxa lenta en una de les artèries de la ciutat. El mateix passa amb el port, on han fet voltes pel circuit intern de la infraestructura. Segons Europa Press, haurien estat mig centenar els xòfers que han participat en la protesta, lluny dels més de 1.000 que l'11 de juny van ocupar l'estació de Sants.