23 detinguts en la quarta nit d'incidents pel desallotjament de Can Vies

L'ajuntament valora en almenys 16.000 euros els danys per destrosses en el mobiliari urbà

Imatge de Can Vies a mig enderrocar.

Imatge de Can Vies a mig enderrocar. / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut 23 personesdues d'elles menors, en la quarta nit d'incidents després del desallotjament dilluns del centre okupa de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, han informat fonts policials. L'ajuntament ha valorat en 16.000 euros el cost dels danys produïts ahir a la nit.

De tots elles, 14 van ser detingudes a la porteria que s'havien refugiat, i les mateixes fonts han precisat que portaven guants i passamuntanyes.

Aquesta xifra de detinguts en els incidents de l'última nit se sumen als dos que van ser arrestats dilluns, els sis del dimarts i els 30 del dimecres --61 persones en quatre nits--.

De tots ells, a primera hora d'aquest divendres queden detinguts una dotzena de la nit de dimecres, a l'espera de passar a disposició judicial, més enllà dels detinguts dijous a la nit.

Els incidents van tenir una altra vegada l'epicentre al carrer de Sants, una vegada dissolta la cassolada en què un miler de persones protestaven pel desallotjament de Can Vies, amb càrregues policials i crema de contenidors.

Danys en mobiliari urbà

Per una altra part, l'Ajuntament de Barcelona ha xifrat en almenys 16.000 euros els danys causats ahir a la nit en el mobiliari urbà pels joves encaputxats. Fonts municipals han informat que es van cremar 16 contenidors i algunes papereres, i es van causar danys en un altres elements del mobiliari, com a senyals de trànsit, marquesines i panells publicitaris.

Els encaputxats, que es van enfrontar als agents antiavalots desplegats al barri, també van provocar importants destrosses en entitats bancàries, en una de les quals van provocar un incendi.

Durant els tres primers dies de protestes, dilluns, dimarts i dimecres, els manifestants han cremat prop de 200 contenidors i cada dia uns 200 s'han bolcat als carrers del barri.

Aquest matí, a l'edifici de Can Vies, que té una part derruïda, no hi treballa cap operari, mentre continua al lloc l'excavadora que fa dos dies van cremar els manifestants que protestaven pel desallotjament d'aquest centre social ocupat des de fa 17 anys.

L'excavadora amb què s'havia de demolir l'edifici està totalment calcinada i té pintada la paraula "guerra".

Notícies relacionades

També aquest matí una furgoneta de recollida de ferralla s'ha emportat restes de metall de la demolició de part de Can Víes, que estaven enmig de la runa, i que està sense vigilància, ni de la seguretat privada del Metro, ni de la Guàrdia Urbana, com en dies anteriors.

Molts periodistes s'han congregat avui des de primera hora davant de Can Vies, on estava previst fer una roda de premsa amb els membres de la Plataforma de Suport a Can Vies, i que finalment se fa a Can Batlló a causa de la pluja. 

Temes:

Can Vies