DISTRIBUCIÓ DE LA RIQUESA

La renda familiar de sis dels 10 districtes de Barcelona estan per sota de la mitjana

Trinitat Nova i Ciutat Meridiana, les zones més pobres de la ciutat

1
Es llegeix en minuts

Divendres de la setmana passada, durant el ple extaordinari sobre pobresa plantejat pel grup municipal socialista per impulsar mesures específiques als barris més deprimits de Barcelona, una iniciativa tombada pels nacionalistes i els populars, CiU va assegurar que la distància entre el barri més ric i el més pobre havia deixat de créixer després de cinc anys. Les últimes dades de la distribució de la renda familiar per barris, publicats aquest dilluns a la web de l'Ajuntament de Barcelona, així ho confirmen, però mostren una vegada més la gran bretxa existent entre unes zones i altres en una ciutat en què sis dels seus 10 districtes estan per sota de la mitjana.

Notícies relacionades

Les dades apunten a un notable augment de la pobresa en dos barris en què la taxa d'atur i els desnonaments estan a l'ordre del dia: Trinitat Nova Ciutat Meridiana, dos territoris amb rendes per sota de 40 sobre 100, set vegades menys a Pedralbes, on millor es viu (amb 240 de la mitjana de 100 de la ciutat).

En concret 55 dels 73 barris de la capital catalana estan per sota de la mitjana de la ciutat. Les últimes xifres del departament d'estadística també indiquen que sis dels districtes estan per sota de la mitjana i quatre per sobre. A la cua hi ha Nou Barris (57) i Sant Andreu (72), i per sobre, Sarrià Sant Gervasi (177) i les Corts (139).