El preu de la vivenda cau a gairebé tot Barcelona menys a la zona alta

Mapa interactiu amb l'evolució dels preus mitjans estimats de venda de vivenda de segona mà entre el 2007 i el 2011 segons dades de l'Ajuntament

1
Es llegeix en minuts
MARTÍ MASSOT VILA / Barcelona

És 'vox pópuli' que la crisi afecta a tothom menys als rics. Aquest tòpic es constata a Barcelona observant el mapa de l'evolució dels preus de la vivenda desenvolupat per EL PERIÓDICO a partir de dades del Departament d'Estudis Fiscals de l'Ajuntament de Barcelona

És per sobre de la Diagonal, a la part noble de la ciutat, on es registren els augments de preu més alts mentre que per sota i a l'est són pocs els barris que no han vist decréixer el valor de la vivenda.

Pedralbes i Ciutat Meridiana

Notícies relacionades

Pedralbes és el barri que ha registrat un increment més gran, concretament el preu mitjà de venda d'una vivenda de segona mà s'ha incrementat en els anys estudiats un 50,4% (353.585 euros). A l'altre extrem se situa Ciutat Meridiana, que el 2012 era considerat el barri amb més desnonaments d'Espanya i en què el valor mitjà de la vivenda ha registrat una caiguda d'un 40% (104.364 euros).

Tendència espanyola

Barcelona ha patit la pèrdua d'un 15,6% entre el 2007 i el 2011. Si bé la capital catalana no és una excepció dins del territori nacional, sí que la devaluació sembla inferior que en el conjunt d'Espanya, que és el país europeu on més s'ha devaluat el preu de la vivenda els últims anys, un 28% entre el 2010 i el 2013, segons Eurostat,  i un 58% entre el 2007 i el 2013, segons un estudi de Tecnocasa i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.