Unes 600.000 persones reben els Reis Mags a Barcelona

La cavalcada ha reproduït aromes de l'Orient, i tot el recorregut ha desprès olor de sàndal, encens i mandarina

600.000 persones assisteixen a la cavalcada de Reis a Barcelona. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

Unes 600.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquesta tarda en la cavalcada dels Reis Mags a Barcelona, que ha reproduït aromes de l'Orient, de manera que tot el recorregut ha desprès una forta olor de sàndal, encens i mandarina. La cavalcada de Reis de Barcelona ha avançat el seu inici mitja hora i els tres Reis Mags de l'Orient han arribat al Moll de la Fusta de la ciutat a les 16.30 hores a bord del pailebot 'Santa Eulàlia', i han estat rebuts per l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i pels patges Gregori i Estel.

Després d'entregar a MelciorGaspar i Baltasar el pa i la sal com a símbols d'acollida i hospitalitat, Trias els ha donat una clau mestra que obre totes les portes de la ciutat perquè puguin així portar els regals aquesta nit. Trias ha demanat a Ses Majestats de l'OrientSes Majestats de l'Orient "oportunitats i confiança en el futur, que ens ajudeu a sortir de la crisi i que ens encomaneu il·lusió".

Fred i vent

A més, l'alcalde ha recordat als Reis, dos dels quals tenien una gran semblança amb el regidor Antoni Vives i amb l'escriptor Màrius Serra, que Barcelona és una ciutat "solidària" i "d'acollida". Els milers de nens assistents, amb ulls de curiositat i il·lusió i tapats pel fred i el vent que aquest diumenge feia a Barcelona, no s'han perdut detall de la carrossa de Baltasar, inspirada en les joguines de corda, o de la carrossa de l'Univers, formada per estrelles, planetes i satèl·lits.

1.312 persones hi han participat

Notícies relacionades

Sis grans cavalls inflables, dos vehicles persona, els Bombers, una ambulància caracteritzada com a joguina o els vint Gordinis inflables de 2,5 metres que han repartit salutacions, han captat les mirades i els crits dels més petits. La cavalcada ha finalitzat a les 21 hores tocades a la Font Màgica de Montjuïc i en l'espectacle han participat un total de 1.312 persones entre voluntaris, ballarins, actors, col·lectius de cultura popular i tradicional i alumnes de 28 escoles de dansa, teatre i circ de Barcelona.

El pressupost per a aquest 2014 ha estat de 590.000 euros, el mateix que l'any passat.

Temes:

Els Reis Mags