INICIATIVA D'INTEGRACIÓ SOCIAL

Art sota l'autopista

Fotos de veïns de Montcada i Reixac s'exposen als pilars de la C-33 al seu pas per la ciutat

El projecte ’Veus des de la Ribera’ pretén afavorir la integració dels veïns d’aquest barri de Montcada i Reixac mitjançant la instal·lació de fotos seves als pilars de l’autopista que travessen la ciutat. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
MÒNICA TUDELA / Barcelona

Armats amb pinzells, cua i escales una quinzena de voluntaris es reunien ahir al matí a Montcada i Reixac, sota el tram de la ciutat travessat per l'autopista C-33 en direcció a Granollers. El seu objectiu: empaperar amb fotos gegants de veïns les 17 potes de l'autopista al seu pas per la ciutat. Un lloc poc amable però molt transitat de Montcada, en què acostumen a aparcar cotxes, es converteix en una galeria d'art a l'aire lliure. És la primera vegada que es fa una acció així als pilars d'una autopista.

Notícies relacionades

Però hi ha alguna cosa més que interès artístic a vestir amb imatges les columnes de formigó de vuit metres d'alçada per cinc d'amplada. "És un projecte per donar visibilitat a aquest barri popular que sempre ha estat mirat com el Far West, un lloc al qual la gent no s'atrevia a anar", explica Martín Habiague, director de Mescladís, entitat social que ha impulsat la idea juntament amb l'ajuntament. En aquest barri hi viuen unes 2.100 persones, el 45% de les quals són immigrants (en el conjunt de la ciutat aquest percentatge és del 14%).

>> Llegiu la informació completa sobre la iniciativa ciutadana de Montcada i Reixac a e-Periódico