La torre Agbar es convertirà en un hotel de luxe de la cadena Hyatt

L'alcalde Trias confirma l'operació de compravenda i adverteix que estan pendents els permisos corresponents

La torre Agbar, il·luminada, durant les últimes festes de la Mercè.

La torre Agbar, il·luminada, durant les últimes festes de la Mercè. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

L'emblemàtica torre Agbar de Barcelona, seu de la companyia d'aigües del mateix nom, es convertirà en un hotel de luxe de la cadena nord-americana Hyatt, segons ha confirmat aquest dissabte l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que ha assenyalat que encara estan pendents els permisos municipals corresponents. Un grup inversor liderat per Emin Capital ha adquirit l'edifici per 150 milions d'euros després d'arribar a un acord amb el grup Agbar.

Amb aquesta operació, el que avui són oficines parcialment ocupades per la companyia d'aigües es convertirà en un hotel amb el segell de luxe Grand Hyatt, amb restaurants i sales d'oci que completaran l'auditori ja existent. Els termes del preacord preveuen que Agbar deixi l'edifici en el termini d'un any.

Notícies relacionades

En una entrevista a Catalunya Informació, Xavier Trias ha explicat que perquè l'operació es materialitzi són necessaris els permisos i tràmits pertinents. L'alcalde ha assenyalat que ja feia temps que Agbar tenia previst canviar de seu i traslladar-se a un altre lloc més discret i menys ostentós que l'edifici dissenyat pel prestigiós arquitecte Jean Nouvel.

La torre Agbar té 31 plantes repartides en una superfície de més de 50.000 metres quadrats. Una part està destinada a oficines però la resta és buida.