JORNADA CASTELLERA DE LA MERCÈ

Els de Vilafranca regalen a Barcelona el seu tercer nou de vuit amb un enxaneta

Els verds descarreguen també el tres de nou amb agulla i els Minyons completen el tres de nou

Els Castellers de Barcelona a la Mercè 2013 / periodico

1
Es llegeix en minuts

La diada castellera de les Festes de la Mercè de Barcelona ha vist aquest diumenge dues construccions de gamma extra, un d'ells inèdit, mai vist abans a la plaça de Sant Jaume. Ha estat en tercera ronda, quan els Castellers de Vilafranca han descarregat el vuit de nou amb un enxaneta. En segona ronda, els del Penedès han completat el valuós tres de nou amb agulla, que feia dos anys que no es veia en la cita barcelonina.

Per la seva part, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona han coincidit amb el cinc de vuit, en primera ronda, i amb el tres de nou, en segona. Malgrat la seva gran actuació, els amfitrions només han pogut carregar.

La llenya dels Castellers de Barcelona ha estat l'única nota negativa d'una actuació memorable en el marc de les festes de la seva ciutat. En primera ronda, els de la camisa vermella han portat a la plaça una catedral, el cinc de vuit, que els ha donat ànims per atacar el tres de nou. En tercera ronda han descarregat un més que bonic quatre de vuit amb agulla, reduint, això sí, les expectatives inicials, que apuntaven a un quatre de nou. Amb motiu del 44è aniversari de la seva formació, en els pilars de comiat han aixecat 11 pilars de quatre, sumant tants castellers com anys compleix la formació aquest 2013.

Els gama extra de la jornada han vingut de la mà dels Castellers de Vilafranca, amb els ja esmentats tres de nou amb agulla i el nou de vuit. I en primera ronda han resolt sense problemes el quatre de nou. Una construcció que ha comptat amb l'alineació que es vol reclutar per a la pròxima meta dels del Penedès: el quatre de deu, del que ja han començat els assajos i que es podria atacar el dia de Tots Sants.

Notícies relacionades

Pel que fa als Minyons de Terrassa , en primera ronda han descarregat el cinc de vuit, en segona han completat el tres de nou i en tercera ronda han fet la torre de nou. A la ronda de pilars, Villafranca i Terrassa han descarregat el pilar de set i els de Barcelona han aconseguit només carregar el de sis.

Com cada any, la plaça de Sant Jaume s'ha convertit en l'escenari més multinacional de la temporada per la gran diversitat de turistes que no han volgut perdre's la cita castellera.