CINE. DOCUMENTAL

Entre la poesia i la veritat

El Festival Internacional de Cinema Documental estén les seves xarxes a vuit sales de Barcelona amb la projecció de 38 pel·lícules a la frontera de la realitat.

’NORTH OF THE SUN’ 3 Pel·lícula noruega dirigida per Wegge i Nyseth.

’NORTH OF THE SUN’ 3 Pel·lícula noruega dirigida per Wegge i Nyseth. / DOCSBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / Barcelona

En ple èxit deSearching for Sugar Man, pel·lícula guanyadora de l'Oscar al millor documental que fa tres mesos consecutius que emociona el públic de les sales barcelonines, arriba per primera vegada a la primavera l'edició número 16 del Festival Internacional de Cinema Documental (DOCS) amb ni més ni menys que vuit seus repartides per Barcelona. Aquest radar de les últimes tendències del cine basat en la realitat presenta 38 títols amb diverses temàtiques i enfocaments d'interès internacional. Alguns, sobre què ens espera en el futur.

Google i el cervell mundial, de Ben Lewis, analitza els perills que s'amaguen a internet a través del projecte d'escanejar milions de llibres.Queen of Versailless'endinsa en les conseqüències de la crisi econòmica.Trains of thoughts, de Timo Novotny, viatja de Viena a Moscou.North of the Sun, que tancarà el certamen el 2 de juny, narra l'epopeia de buscar la gran onada a la costa noruega.The act of killing, de Joshua Oppenheimer, mostra la violència i l'absència de culpa d'uns criminals. IElena, de la brasilera Petra Costa, retrata les vivències de dues germanes actrius que sospiren per triomfar a Nova York.

Notícies relacionades

CATALANS / Joan González, director de DOCS Barcelona, ressalta que en aquesta edició hi participen diverses produccions catalanes, comSabores y lenguas El Raval, pel·lícula de Zé Peixoto que el 2012 ja va projectar la Filmoteca de Catalunya.Bajarí, també del 2012, és un dels últims documentals que va produir Oriol Ivern abans de la seva mort. Dirigida per Eva Vila, la trama se submergeix en el flamenc i la rumba creada a Barcelona de la mà de Karime Amaya, neboda de Carmen Amaya.

Fins al 2 de juny. CCCB (Montalegre, 5). Filmoteca de Catalunya (plaça de Salvador Seguí, 1). Aribau Club (Gran Via, 565). Aribau Multicines (Aribau, 5). Auditori de La Pedrera (passeig de Gràcia, 92). Biblioteca Agustí Centelles (Urgell, 145). Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta (plaça de Carmen Laforet, 11). Cinemes Renoir (Floridablanca, 135).