eXPOSICIONS 3 FOTOGRAFIA

El fuster de Dalí

Les Corts dedica una retrospectiva distribuïda en tres seus a les fotos que Joan Vehí va fer durant 35 anys al pintor empordanès i als paisatges de Cadaqués.

Seqüències de l’arquitectura empordanesa que va inspirar Dalí.

Seqüències de l’arquitectura empordanesa que va inspirar Dalí.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

Joan Vehí, un habilidós fuster de Cadaqués, va treballar per a Salvador Dalí durant 35 anys a Púbol, a Portlligat i a Figueres, fent mobles de fusta d'olivera a partir dels esbossos que li entregava el pintor empordanès, a més de dissenyar marcs i embolcalls per transportar els quadros.

Notícies relacionades

Durant aquell temps, Vehí va entrar en el cercle íntim de Dalí i així va anar acumulant un gran tresor arran de la seva passió per la fotografia: una col·lecció de 60.000 negatius i 20.000 diapositives entre les quals hi ha fotos inèdites de l'artista. I també imatges de la metamorfosi de la costa de Cadaqués a partir dels anys cinquanta, quan a les seves tavernes es trobaven Dalí, Pablo Picasso, Marcel Duchamp i Richard Hamilton.

Les Corts rendeix homenatge al fotògraf amb la inauguració deDalí, Cadaqués, un vincle captat per Joan Vehí, una retrospectiva repartida en tres seus. Roca Gallery exhibeixL'arquitectura inspiradora de Dalí, exposició comissariada per Pere Maset; la seu del districte de les Corts,L'amfitrió sol·lícit, l'artista provocador,i Pedralbes Centre,Dalí íntim.

Temes:

Fotografia