MILLORA D'UN ENCLAVAMENT DE LA CAPITAL CATALANA

El Raval recupera la plaça del Pedró amb més espai per als vianants

La confluència dels carrers del Carme i de l'Hospital, nou pòrtic d'entrada a l'històric barri

El Raval celebra amb una festa popular la remodelació de la plaça del Pedró. / MÒNICA TUDELA Foto: JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Lareforma de lahistòrica plaça del Pedró de Barcelona, inaugurada aquest dissabte, ha convertit l'enclavament en un nou pòrtic d'entrada albarri del Raval. Amb les obres fetes per l'ajuntament a la confluència delscarrers del Carme i de l'Hospital s'ha guanyat espai per als vianants i s'ha reforçat la funció del lloc com un dels accessos al cor urbà de la capital. La plataforma de la plaça incorpora ara la calçada del segon dels carrers però amb mesures per reduir l'impacte del trànsit.

Notícies relacionades

En els915.000 euros que ha costat el projecte, que forma part del pla de barris del Raval Sud, també s'inclou la instal·lació del sistema soterrat de recollida pneumàtica d'escombraries que s'està implantant a Ciutat Vella i que en el futur ha d'arribar al Pedró. Igualment s'han renovat la il·luminació i el mobiliari urbà, s'han millorat els col·lectors i s'ha restaurat la font del monument a Santa Eulàlia, ubicada al mig de la plaça.

L'ajuntament ha fet coincidir la millora de la plaça amb la recuperació de la història de la bandera de Santa Eulàlia, un símbol de Barcelona que acompanyava en temps de pau el govern municipal i que també era l'ensenya de guerra de la ciutat contra els seus enemics. La plaça deu el seu nom al fet que acollia el pedró que sostenia la creu en record del martiri de la santa que, segons la tradició, va ser crucificada en aquest lloc. A la contigua capella de Sant Llàtzer s'ha muntat una petita exposició històrica sobre la bandera, ensenya que també es reprodueix en un plafó.