RECONVERSIÓ D'UN COMPLEX LÚDIC I COMERCIAL

El nou Maremàgnum estrena tota una planta gastronòmica

El recinte del Moll d'Espanya culmina la transformació un cop oblidat l'oci nocturn

La nova oferta inclou des de pizzes de qualitat fins a un restaurant de postres

Vista del complex des de l’última planta; al costat, el restaurant Mirando al Mar, acabat d’obrir, i a sota, més oferta gastronòmica.

Vista del complex des de l’última planta; al costat, el restaurant Mirando al Mar, acabat d’obrir, i a sota, més oferta gastronòmica. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

Era qüestió de reinventar-se o morir. I el Maremàgnum va triar el primer camí, que acaba de culminar amb la recentíssima obertura d'una planta gastronòmica que apunta a un públic global, des de famílies barcelonines fins a turistes atrets per la seva ubicació i els dilatats horaris del recinte. Alguns dels restaurants continuen en obres i obriran abans que s'acabi el mes, però ja estan en marxa la nova pizzeria del campió del món Fabián Martín i altres propostes d'ampli espectre, des de la degustació de xarcuteria fins als arrossos mariners. Aquesta aposta pel paladar completa la transformació gradual del centre, des que el 2007 va liquidar l'oci nocturn, va emprendre importants reformes i ha introduït nous operadors comercials.

Els que faci temps que no visiten el Maremàgnum se sorprendran al veure'l abans i ara. Fins fa només uns anys era més fosc, amb molta presència de locals de copes i escassa oferta comercial, i una mica desangelat. El nou recinte està més integrat al mar i el Port Vell, té molta claredat, més varietat de botigues (amb el desembarcament total de les marques populars) i àrees de restauració molt més atractives. Precisament, el repte dels actuals propietaris, el grup holandès Corio, era donar més joc a la gastronomia després de liquidar l'oci nocturn, de manera que l'oferta atragués un públic familiar i se'n potenciés més la franja diürna, aprofitant que el complex obre els set dies de la setmana.

Notícies relacionades

MÉS OFERTA / Mentre que a la planta 0, al costat de les botigues, es van instal·lar l'arrosseria Elx (que abans era a dalt), El Chipirón de Moncho's, Buenas Migas, Gino's, Tapa Tapa, Pans&Co, The Wok, Fresc co i McDonald's, a part de cafeteries i gelateries, la planta 2 es va desmantellar completament per convertir-se ara en un macroespai dedicat únicament al menjar. En els últims dies han anat obrint alguns dels nous operadors, com ara l'esmentada pizzeria, que a les seves vidrieres exhibeix els premis aconseguits per Martín; una impressionant creperia, Creps de Barcelona; un espai de degustació de xarcuteria Andreu (després d'haver arrasat a l'Illa Diagonal); unnoodlebar que prossegueix l'expansió de l'empresa local Udon; un restaurant; Louise, especialitzat en postres i rebosteria; el restaurant Mirando al Mar... i a tots aquests s'hi estan afegint l'Alegra Barcelona, de cuina mediterrània, el Martina's d'arrossos i plats mariners o el Bi-en d'especialitats japoneses. En molts casos es tracta d'espais amplis i amb terrasses que són tot un mirador.

Els seus gestors confien que tota aquesta oferta, molt cuidada estèticament, exerceixi de reclam no solament per a dinars i sopars, sinó també per a esmorzars, aperitius i còctels. El canvi de rumb del Maremàgnum satisfà per complet l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), ja que s'ubica en territori seu. Fonts de l'APB assenyalen que el fet que els concessionaris apostin per grans inversions i millores demostra l'atracció «i la vitalitat que té el Port Vell», no solament a nivell turístic sinó també ciutadà.