FIRES. SALÓ DE L'ENSENYAMENT, EXPODIDÀCTICA I FUTURA

Formació contra la crisi

Fira de Barcelona acull tres salons educatius. Un informa sobre què fer després de l'ESO. Un altre ofereix recursos als docents. El tercer orienta els llicenciats.

Joves a la recerca d’informació en la passada edició de la fira.

Joves a la recerca d’informació en la passada edició de la fira. / arxiu / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Per molt malament que estiguin les coses, la formació segueix sent la millor opció contra la crisi. Sota aquesta premissa es presenta aquest any la Setmana de la Formació i el Treball, que engloba tres salons amb una àmplia oferta d'estudis i sortides professionals, així com solucions innovadores per a la docència. Són el Saló de l'Ensenyament i Expodidàctica, que obren avui les portes, i Futura, que comença divendres, 23. Una convocatòria conjunta que reuneix uns 300 expositors i preveu rebre la visita de 85.000 persones al recinte firal de Montjuïc.

Els més joves poden buscar orientació sobre què han de fer després de l'ESO al Saló de l'Ensenyament, que se celebra fins diumenge al palau 2 de Fira de Barcelona. A més de l'oferta de més de 160 centres educatius i serveis d'informació, la cita estrena Formacio365.cat, un buscador que gestiona Educaweb, i el portal ­

itinerariuniversitari.gencat.cat, sobre l'accés a la universitat.

Com en cites anteriors, els alumnes que estiguin interessats en altres llengües trobaran nombrosos cursos al Saló dels Idiomes, que té un espai propi i que aquest any ­promociona l'any escolar a l'estranger, que permet realitzar un curs d'ESO o Batxillerat fora d'Espanya. Els més dubitatius es poden dirigir al Servei d'Atenció a l'Estudiant, on els assessoraran sobre els estudis que més s'adapten a les seves preferències i aptituds. També seran protagonistes els estudis de ciència i tecnologia a través d'activitats interactives i experiments a l'Espai­-

Notícies relacionades

Ci­ència.

El saló biennal Expodidàctica (del 21 al 23) està dirigit a docents i professionals, a qui presenta nous recursos pedagògics en llibres i material, equipaments i tecnologia. I els dies 23 i 24 obre Futura, el saló de màsters i postgraus per a llicenciats i professionals que volen millorar el seu currículum per accedir al mercat laboral.