ÚLTIM DIA DEL JUDICI PEL 'CRIM PERFECTE'

El fiscal titlla Angie de «freda, intel·ligent i calculadora»

El ministeri públic assegura que «sabia molt bé què feia i ho va fer molt bé»

La defensa demana l'absolució pels «caps per lligar» i les «conjectures» del cas

Familiars i amics de la dona assassinada demanen justícia davant l’Audiència de Barcelona, ahir.

Familiars i amics de la dona assassinada demanen justícia davant l’Audiència de Barcelona, ahir. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
ROSA MARI SANZ
BARCELONA

No va mostrar cap mena de pertorbació mentre el fiscal la definia com una dona «molt intel·ligent, freda i calculadora» que «sabia molt bé què feia i ho va fer molt bé». Ni quan l'acusació particular va ser més vehement i li va dir «psicòpata». María Ángeles Molina,Angie, la dona acusada de matar una amiga i simular un crim per mòbil sexual, per a qui la defensa demana l'absolució per les «conjectures» del cas, va mantenir ahir, un dia més, la seva actitud impàvida a l'Audiència de Barcelona en la sessió en què va quedar vist per a sentència el judici al qual s'ha enfrontat.

En les conclusions, el ministeri públic, que demana 24 anys per a l'acusada, va subratllar que han quedat acreditades «immenses proves», com que Angie es va fer passar per la víctima, Ana María Páez, per llogar l'apartament de Gràcia on va tenir lloc el crim el febrer del 2008, i que va comprar semen a dos gigolós que després va dipositar al cos de la seva amiga, a qui va matar tancant-li amb cinta aïllant una bossa de plàstic al cap. No obstant, el fiscal va admetre que no s'ha pogut demostrar que abans d'asfixiar la víctima l'adormís amb cloroform, com sostenia en un inici, i per això va modificar el seu escrit d'acusació i va precisar que la presumpta assassina es va valer d'aquest líquid «o d'un altre tòxic d'anàloga eficàcia» per deixar-la inconscient.

El fiscal, que igual que els forenses que van declarar dilluns va descartar que la mort fos producte d'un accident durant un joc sexual, va demanar al finalitzar un «esforç» al tribunal perquè dicti sentència abans del 12 de març i «assegurar» així la presó de la processada, ja que aquell dia es compleixen els quatre anys que fixa la llei com a termini màxim perquè un acusat estigui en presó preventiva.

Notícies relacionades

REVÉS ALS BANCS / L'acusació particular, que eleva la seva petició a 28 anys, va subratllar l'«actitud reveladora» d'Angie, «suportant pacíficament el procés» durant el qual ha quedat «reconegut fins a la nàusea» que va suplantar la identitat de Páez «per matar i cobrar». I igual que el fiscal, va recriminar l'actitud «negligent» dels bancs i asseguradores, que no van posar cap impediment a l'acusada per subscriure crèdits i assegurances malgrat que mostrava el DNI de la víctima.

L'advocada de la defensa, per la seva part, va lamentar que els Mossos no seguissin altres línies d'investigació més enllà que l'acusada pretengués cobrar assegurances de vida, va subratllar que s'han deixat «molts caps per lligar», com que la policia no va contrastar les empremtes trobades en l'escena del crim i va qualificar de «rocambolesca» la teoria que Angie contractés dos prostituts, que estan en parador desconegut, per obtenir el seu semen.